28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ & ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΖΗΤΑ Ο...

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ & ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Άμεση κινητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παύλου Χαϊκάλη για την πλήρη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Υγείας Ραφήνας που ανακαινίστηκε πλήρως με εκσυγχρονισμό εργαστηρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων και του Κ.Υ. Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Κερατέας που αποτελεί το μοναδικό δημόσιου χαρακτήρα στην Αττική. Και τα δύο Κ.Υ. έγιναν από ιδιωτικές δωρεές, παρ’ όλα αυτά υπολειτουργούν εις βάρος της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο απαραίτητης σ’ αυτή τη κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα.

Πιο κάτω αναλυτικά η ερώτηση του κ. Χαϊκάλη προς τον αρμόδιο υπουργό:  

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας Κο Π. Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: Απαξίωση δυο πρότυπων κέντρων υγείας της Ανατολικής Αττικής που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε σχέση με τις δυνατότητες και προδιαγραφές τους.

Κύριε Υπουργέ,

Σε δύο περιοχές της Ανατολικής Αττικής εδράζονται εδώ και χρόνια δύο Κέντρα Υγείας ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων που αποτελούν πρότυπα για ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Ραφήνας και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της Κερατέας.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου  τα τελευταία δύο έτη κατόπιν δωρεάς ιδιώτη στον οποίο δόθηκε δέσμευση από την πολιτεία πως εφόσον χορηγήσει το τεράστιο ποσό που χρειαζόταν για την ανακαίνιση και αγορά υπερσύγχρονων μηχανημάτων (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ) το Κέντρο Υγείας θα γίνει 24ωρο, κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει συμβεί παρά το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας επίσης φτιάχτηκε με δωρεά και αποτελεί το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δε λειτουργεί για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε παρά μόνον για… συνταγογράφηση φαρμάκων. Οι ασθενείς δε που χρίζουν αποκατάστασης μεταφέρονται για το σκοπό αυτό στη Λάρισα!

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1)    Τι προτίθεστε να κάνετε για την ταχεία μετατροπή του πρότυπου Κέντρου Υγείας Ραφήνας, τώρα που οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, σε 24ωρης εφημερίας όπως εξαρχής είχε συμφωνηθεί με τον δωρητή προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη ριζική ανακατασκευή του;

2)    Υπάρχει χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο σας για την εκκίνηση της λειτουργίας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, για να εξυπηρετηθούν επιτέλους οι πολίτες που χρίζουν τέτοιων ιατρικών αναγκών χωρίς να υποστούν την ταλαιπωρία της μετακίνησης στη Λάρισα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα