19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΟΙΧΤΗ ΡΗΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΡΗΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Από το γραφείο τύπου του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας μας στάλθηκε η καταγγελτική επιστολή της δημοτικής αρχής, που απευθύνεται σε δύο, όπως αναφέρεται, υπαλλήλους που την καταγγέλουν για το τρόπο διοίκησης που έχει επιλέξει. Δυστυχώς δεν έχουμε την καταγγελία του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Αρτέμιδας!, απορίας άξιο γιατί δεν αναφέρεται και η δεύτερη δημοτική κοινότητα τα Σπάτα, ώστε να μπορούμε να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη, ώστε να μπορούμε να σχολιάσουμε το γεγονός.

Ωστόσο δημοσιεύουμε τη δήλωση του δημάρχου κ. Δημήτρη Μάρκου, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον η τοπική κοινωνία θα έχει περισσότερη γνώση των γεγονότων.

Σε σχέση με την ακατανόητη, προσχηματική και υβριστική «καταγγελία»  του Σωματείου Δημοτικών υπαλλήλων Αρτέμιδας, ο δήμαρχος Δ. Μάρκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οποιαδήποτε παραληρηματική επίθεση εναντίον των ενεργειών  για την προώθηση της αξιοκρατίας, την κοινωνική αξιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και το γκρέμισμα των υπαλληλικών στεγανών με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Τέτοιες ανακοινώσεις έχουν το στοιχείο της αυτοαποκάλυψης ατόμων και συμμαχιών που όχι μόνον θεωρούν «δικαίωμα» τους την παρασιτική αεργία (με υποτιθέμενη εργασία μερικών μόνο ημερών κάθε μήνα) στην υπηρεσία τους, αλλά επιλέγουν και το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων για να διατηρούν τα προνόμιά τους. Τους δηλώνω ευθέως ότι πολιτικές και πρακτικές προστασίας οποιασδήποτε μορφής και προέλευσης δε θα με αποτρέψουν από το να επιδιώξω, σταθερά και αταλάντευτα, την επιβράβευση των εργατικών και συνεπών στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών και παράλληλα να εφαρμοστεί η τακτική της εναλλαγής στις θέσεις εργασίας, η οποία εφαρμόζεται σε κάθε σύγχρονη διοικητικά χώρα.

Η απόλυτη περιφρόνηση στην ανάγκη τεκμηρίωσης των όσων καταγγέλλουν οι δύο υπογράφοντες την «καταγγελία» αποκαλύπτει πολλά για προθέσεις, προσχηματικές ρίξεις και αυτοπροσδιορισμό κάποιων στελεχών του Σωματείου. Παραδίδω στην κρίση των εργαζομένων στο Δήμο την ομάδα – φανερών ή κρυπτόμενων – που συνέταξε την υβριστική και προδήλως αστήρικτη καταγγελία.

Αν κάποιοι απεργάζονται την αποτυχία της δημοτικής αρχής  μέσα από άρνηση της βελτίωσης της διοικητικής μηχανής ή μέσα από διχαστικές «καταγγελίες» διαχωρίζοντας Σπάτα και Αρτέμιδα τους πληροφορώ ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Ο εξοπλισμός, όλα τα μηχανήματα έργου και φορτηγά του πρώην Δήμου Σπάτων βρίσκονται όλα στην Αρτέμιδα προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας. Η τοπική κοινωνία αποτελεί τον μοναδικό κριτή όλων μας. Καλώ λοιπόν τους υπογράφοντες, που επιτακτικά μου υποδεικνύουν τον τρόπο διοίκησης του Δήμου να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις δημοτικές εκλογές του 2019, προκειμένου να πάρουν και εκείνοι λαϊκή εντολή από το 61% των συμπολιτών μας και να διοικήσουν το Δήμο εφαρμόζοντας τις δικές τους τακτικές που μας οδήγησαν στην Ελλάδα του σήμερα. Σωματείο που στον τίτλο του απουσιάζει η αναφορά σε  «Σπάτα-Αρτέμιδα» είναι το τελευταίο που μπορεί  -ακόμα και εξαντλώντας κάθε όριο θράσους – να καλεί τη δημοτική αρχή να διοικήσει το Δήμο ως Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.  Κάποιοι σκιαμαχούν και παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες.

                      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα