16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠ’ ΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΑΠ’ ΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα η Παλλήνη θα γκρέμιζε τα τείχη για να υποδεχτεί τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μ’ ένα υπέροχο άλμα στα 4,85 ανέβασε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ολυμπιακών αγώνων.

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Χολαργό πριν από 26 χρόνια κι ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από νωρίς με την προτροπή του αθλητή πατέρα της.

Φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. Έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο η αθλητική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια της άνοιξε τις πόρτες για μια λαμπρή καριέρα. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής συγχαίροντας τη Χρυσή Ολυμπιονίκη γράφει:

“Μπράβο Κατερίνα! Τίμησες με τον καλύτερο τρόπο για άλλη μια φορά τόσο τη χώρα μας, όσο και την πόλη μας, όπου μεγάλωσες! Συγχαρητήρια στους γονείς της για το αστέρι που έβγαλαν. Σε άλλους καιρούς θα γκρεμίζαμε τα τείχη της πόλης. Σήμερα ας την τιμήσουμε με όλους τους τρόπους! Κατερίνα μας έκανες όλους υπερήφανους!”

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. 
Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.
Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο. 
Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα