26.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΦΙΞΗ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ (ΦΩΤΟ &...

ΑΦΙΞΗ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, ήχησαν χαρμόσυνα μόλις φάνηκε η λέμβος που μετέφερε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου & άλλων αιγαιοπελαγίτικων νήσων  κ.κ. Δωροθέου του Β΄, με τη σημαία της Ορθοδόξου εκκλησίας να κυματίζει περήφανα στο θαλασσινό αεράκι.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος που συνοδευόταν απ’ το δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου στο δήμο του οποίου ανήκει η ιστορική Μακρόνησος, έγινε πανηγυρικά δεκτός απ’ το ιερατείο, το μεγάλο δωρητή, της προ ενός έτους ριζικής ανακαίνισης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, κ. Θανάση Μαρτίνο, το δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, τη αναπληρωτή βουλευτή της Ν.Δ. κ, Κατερίνα Μονογιού και λίγες εκατοντάδες πιστών που έφθασαν στο νησί απ’ τους δήμους Κέας, Λαυρεωτικής, αλλά και δήμους των ευρυτέρων περιοχών ανατολικής Αττικής και νήσων της προαναφερόμενης Αρχιεπισκοπής.

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κατά την πορεία του προς το ναό έραναν με ροδοπέταλα  παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου Κερατέας με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ ο ίδιος ευλογούσε τους πιστούς που έσπευδαν να του φιλήσουν το χέρι.

Ακολούθησε η τέλεση της Θείας λειτουργίας με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και επιμνημόσυνη αναφορά στους ανθρώπους που μαρτύρησαν στο νησί την εποχή του Εμφυλίου, πολύ εκ των οποίων πέθαναν και ενταφιάστηκαν εδώ, σε μέρη που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά όπως τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης.

Πολλά παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων ο δωρητής κ. Θανάσης Μαρτίνος, ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτζάκος κι ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημητρης Λουκάς, κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων.

Στο βίντεο αποσπάσματα απ’ την άφιξη, την υποδοχή και την είσοδο του Σεβασμιοτάτου στην εκκλησία, όπου η έναρξη της Θείας λειτουργίας.    

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα