24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ!

Αποστομωτική απάντηση του αντιδημάρχου – αναπληρωτή δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, στις επισημάνσεις-καταγγελίες του Ανδρέα Βασιλόπουλου σχετικά με την ενοικίαση του αναψυκτηρίου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» στην Καλλιτεχνούπολη. Οι Ραφηνιώτες πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς ότι όλα γίνονται κάτω από συνεχή Διαύγεια! Ο καθείς κρίνει και κρίνεται απευθείας απ’ τους δημότες όπου όλοι λογοδοτούν.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μπουρνούς με τίτλο:

Η Αρετούσα, η Αμερική και ο Βασιλόπουλος

Αγαπητέ κ. Βασιλόπουλε απευθύνατε μια ανοικτή επιστολή στα διαδικτυακά μέσα – κατά την προσφιλή σας τακτική, παρακάμπτοντας επανειλημμένα τον θεσμικό σας ρόλο που απορρέει από την ιδιότητά σας ως δημοτικού συμβουλίου και γραμματέα του ΔΣ- σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό του δημοτικού χώρου της «Αρετούσας» στην Καλλιτεχνούπολη και μάλιστα – καλώς- με συμπεριλάβατε στους αποδέκτες της επιστολής σας προς πληροφόρηση εμού και όλων των άλλων αναγνωστών.

Στο μεσοδιάστημα που επήλθε μέχρι να γίνω κοινωνός του «ζητήματος» που ανακαλύψατε, σας απάντησε αναλυτικά ο πρόεδρος του αρμοδίου φορέα που διενεργεί την διαδικασία του διαγωνισμού της μίσθωσης ότι δεν συντρέχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος «ανησυχίας» γιατί δεν αποτελούσε ποτέ πρόθεση του ΔΟΠΑΠ να μισθωθεί «ατελώς» η Αρετούσα.

Εσείς όμως ανταπαντάτε σε «ακατάλληλο» ύφος, προφανώς χαρακτηρίζοντας εμμέσως αναξιόπιστο τον φορέα διαχείρισης και τους εκπροσώπους του, χρησιμοποιώντας λεκτικά παίγνια όπως την πρόταση που ξεκινάτε:

«Ασφαλώς θα αστειεύεστε. Αύριο θα το δείτε με πιο ξεκάθαρη σκέψη.»

Αγαπητέ Ανδρέα θέλω με κάθε καλή διάθεση διαπνεόμενος να σου γνωρίσω ότι η ‘Αμερική» ανακαλύφθηκε σίγουρα πριν από εσάς και πιθανότατα και πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Στην απάντησή σας επιμελώς αποκρύπτετε – αν και το γνωρίζετε- ότι το ‘Υπόδειγμα σύμβασης’ ΔΕΝ είναι δεσμευτικό, αλλά απλώς «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ» όπως αναφέρει και ο τίτλος και ουχί ΟΡΙΣΤΙΚΟ όπως σαφώς αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της προκήρυξης.

Αλλάζει δε με απόφαση του ΔΟΠΑΠ πριν την υπογραφή της σύμβασης και βελτιώνει τους όρους για τον ΔΟΠΑΠ και όχι για τον έτερο συμβαλλόμενο.

Η δε διαδικασία εκμίσθωσης του ακινήτου στην Αρετούσα είναι συγκεκριμένη και εγκεκριμένη από τους αντίστοιχους θεσμικούς και ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου.

Άρα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις κατά «περίπτωση».

Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Πιστικίδης έχουμε ξεκάθαρη αυτοδιοικητική διαδρομή και ο λόγος μας αποτελεί υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τους δημότες.

Ίσως το νεαρό της ηλικίας σας, σας συνεπαίρνει, όμως δεν αποτελεί πλεονέκτημα γιατί όπως μου είπαν κάποτε είναι προτέρημα μη «διατηρήσιμο».

Σας γνωρίζω ότι αυτή η δημοτική αρχή ΠΟΤΕ δεν αστειεύεται και αν οπωσδήποτε σε κάποιον αντιστοιχεί αυτός ο χαρακτηρισμός σίγουρα ανήκει ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.

Αναζητήστε τον ΑΛΛΟΥ.

Προφανώς οι ισχυρισμοί του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ δεσμεύουν ΚΑΙ την δημοτική αρχή και τον ΔΟΠΑΠ.

Αν δεν σας αρκούν οι διαβεβαιώσεις μας ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στην διαγωνιστική διαδικασία «απαλλαγές» από βάρη της μίσθωσης, σας καλώ προσωπικά στην ανοικτή διαδικασία που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου να το αντιληφθείτε ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.

Πάντως να γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα προσπαθούμε να μην έχουμε αντισυμβατική συμπεριφορά στην άσκηση της διοίκησης που μας εμπιστεύτηκαν οι δημότες και κινούμαστε με γνώμονα προασπίζοντας τα συμφέροντα του δήμου. ΣΙΓΟΥΡΑ δε δεν διαθέτεται αποδείξεις περί του αντιθέτου. Αν δε τις έχετε σας καλώ να τις προσκομίσετε. Άλλωστε είναι καθήκον σας. Όμως σας καλώ επίσης να σταματήσετε να ερμηνεύεται τις προθέσεις μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Σας θυμίζω απλώς – και όχι επικριτικώς- γιατί τρέφω μέχρι σήμερα σεβασμό για το ρόλο και τη θέση σας, ότι εξαιτίας δικής σας εγνωσμένης αντισυμβατικής συμπεριφοράς «διαλύθηκε» η σχέση ΔΟΠΑΠ-Βασιλόπουλου σχετικά με το μίσθιο της Αρετούσας και ΟΧΙ εξαιτίας πρόθεσης δικής μας..

Επειδή τέλος, κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται θεσμικά θεωρώ αντιθεσμικό τον ατέρμονα «ιντερνετικό διάλογο» που επιχειρείται να καθιερώσετε, όπου ο τρίτος παρακολουθητής αντιλαμβάνεται κάθε φορά κομμάτια του παζλ, αυτά που  ο καθένας μας επιθυμεί  να του «προσφέρει».

Σας καλώ- για να σας πείσω και μόνο -στο δήμο να συνταχθεί ένα κείμενο «κοινό ανακοινωθέν» για να λάβετε και να λάβουν και οι αναγνώστες γνώση των πραγματικών προθέσεων  και δεσμεύσεων που συνεπάγονται στο ζήτημα που «αναδεικνύεται».

 Όμως προσπαθώντας να σας προφυλάξω γιατί  μάλλον εσείς κινείστε στην αντίθετη κατεύθυνση – αυτής της «εκθέσεως»- σας πληροφορώ ότι ματαίως  επενδύεται σε αυτό γιατί τα γεγονότα θα σας διαψεύσουν πριν συμπληρωθούν 36 ώρες (πριν αλέκτωρ λαλήσει  τρις).

Όσο για τα «νομικά» θέματα που αναγνωρίζεται ας αφήσουμε όλοι να κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Ίσως και να γνωρίζω κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο.

Καιρός γαρ εγγύς

Καλό ξημέρωμα και σας αναμένω στο δήμο για τα περαιτέρω

Για την πατρότητα του κειμένου

Ευάγγελος Μπουρνούς
 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα