19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΡΟΧΕΡΗ ΑΛΛΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΒΡΟΧΕΡΗ ΑΛΛΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Διονύσου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Στην έδρα του Δήμου τον Άγιο Στέφανο, οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής ξεκίνησαν με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε στο χώρο του Ηρώου,  η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Χρυσοβαλάντη και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, σχολείων, φορέων και συλλόγων παρουσία μαθητών, καθηγητών και διευθυντών των σχολείων του Αγίου Στεφάνου. Η μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης στο μήνυμα του για την Εθνική Εορτή ανέφερε :

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι η μεγάλη διπλή γιορτή, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές του 1821, σε όλους εκείνους τους επώνυμους αλλά και ανώνυμους ήρωες, που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα του ξεσηκωμού και αγωνίστηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.
Αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας  της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας, είναι και ημέρα ευθύνης προς την πατρίδα, προς τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές.
Έχουμε ιερή υποχρέωση, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση της συλλογικής μας δράσης τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης. Μιας χώρας που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της, το δικαίωμα να ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ευημερίας και αλληλεγγύης».

Τους Ήρωες του 1821 τίμησαν καταθέτοντας στεφάνια στο Ηρώο : ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης,  ο Αν/χης (ΥΠ)  Κωνσταντίνος Κανιτσάκης ως εκπρόσωπος  του διοικητή του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου» 651 ΑΒΥΠ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Στεφάνου Ραφαήλ Τάτσιος, ο πρόεδρος του ΟΝΑΠ «Ο Θέσπις» Βασίλης Δαρδαμάνης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αγίου Στεφάνου Πόπη Ταουξή ως εκπρόσωπος του ΝΠΔΔ «Η Εστία», ο Δημήτρης Βάτσος ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Διονύσου, ο Βασίλης Σίψας από τη Δημοτική Τ.Ο  της Ν.Δ,  ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Κοντάκης από τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΔΑΔΙΟΝ» δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζυγούνας, μαθητές και μαθήτριες από το 1ο  και 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ. Στεφάνου, η πρόεδρος του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου Ναταλία Δανδόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού  Σχολείου  Αγ. Στεφάνου  Ορέστης Χάιτας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αγ. Στεφάνου Θεόδωρος Αλιμίσης, ο πρόεδρος  της  Ένωσης  Ποντίων Δήμου Διονύσου  Παντελής Κουρτίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου Σούλα Βλασιάδη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικισμού  Ποντίων  Βαγγέλης Μπαλής , ο Δημήτρης Μπαμπανίκας ως  εκπρόσωπος  του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου,  η πρόεδρος του Εξωραϊστικού  Συλλόγου Λόφου  Νυμφών Ρούλα Φασιώτη, η γεν. γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου  Αγίας Παρασκευής  Ελένη Παπαντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κρητικός από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκόφυτου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έμπνευσις» Άννα Γρώπα, νεαρά μέλη του Συλλόγου Κρητών Δήμου Διονύσου «Ο Μίνωας», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου Γιώργος Χριστιανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Διονύσου Θεόφιλος Κοντάκης, η πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Οίον» Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο Πολυχρόνης Μαϊχόσογλου εκ μέρους του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου και  αθλήτριες του «Α.Ο Βόλεϊ Αγίου Στεφάνου».

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Γιάννης Καλαφατέλης και η δημοτική σύμβουλος Σούλα Ντούντα ενώ τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Μιχάλης Κασαπάκης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα