21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΑΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ...ΑΙΘΕΡΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΓΑΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ…ΑΙΘΕΡΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ήταν ένας ξεχωριστός γάμος!

Ο Παναγιώτης κι η Ελένη, δέχτηκαν τα βέλη του έρωτα την εποχή που κάθονταν στα θρανία της τελευταίας τάξης του Λυκείου Ραφήνας. Επτά χρόνια μετά, στο μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα με κουμπάρο το καρδιακό τους φίλο και συμμαθητή Θοδωρή, ένωσαν τις ζωές τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Πλειάδα προσκεκλημένων βρέθηκαν κοντά τους να προσευχηθούν και να ευχηθούν στο γάμο τους, καθώς ζευγάρι και κουμπάρος είναι γόνοι Ραφηνιωτών. Του Δημήτρη και της Μαρίας Μπούσγα η Ελένη, του Σάββα και τη Βικτωρίας Φώφιλου ο Παναγιώτης (γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ραφήνα) και του Θανάση και της Τασούλας Λιούτα ο Θοδωρής.

Ήταν ένας μοναδικός γάμος!

Ο Παναγιώτης ντυμένος την επίσημη στολή των Ικάρων, περιτριγυρισμένος από ένστολους συναδέλφους του υποδέχτηκε τη νύφη και οι δύο μαζί πέρασαν κάτω απ’ την κλαγγή των διασταυρούμενων σπαθιών των Ικάρων, που σχημάτισαν αψίδα πάνω απ’ το ζευγάρι.
Η Ελένη πανέμορφη, φορώντας ένα ονειρικό νυφικό, στηριγμένη στο μπράτσο του εκλεκτού της, κρατώντας σφικτά την ανθοδέσμη από κάτασπρα τριαντάφυλλα που της πρόσφερε, δεν μπόρεσε να μη σκύψει ελαφρά το κεφάλι κάτω απ’ την αψίδα των σπαθιών.

Κυρίαρχοι των αιθέρων οι Έλληνες Ίκαροι

Ίσως πρώτη φορά γαμπρός «έκλεψε» την παράσταση, καθώς τα events των Ικάρων με ρυθμικά κτυπήματα των σπαθιών τους και εντός του ναού, όταν ο ιερέας προέτρεψε τη νύφη να φοβάται τον άνδρα κατά τα ιερά γραφόμενα, αλλά κυρίως μετά την τελετή στο προαύλιο του Ναού όταν οι καλεσμένοι έραναν με ρύζι τους νιόπαντρους, ήταν εκπληκτικά εντυπωσιάζοντας και χαροποιώντας τους καλεσμένους.
Το ζευγάρι για άλλη μια φορά βρέθηκε κάτω απ’ την αψίδα των σπαθιών, μόνο που τούτη τη φορά ο γαμπρός πηγαίνοντας πάνω – κάτω αντάλλασσε πειράγματα με τους Ικάρους, δεχόμενος παράλληλα και τις ευχές τους, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους.
Ενσυνείδητα ή όχι μετέφεραν στους παραβρισκόμενους την εικόνα που επικρατεί στις τάξεις των Ικάρων μας, που ξεπερνούν το άγχος και την αγωνία της σκληρής εκπαίδευσης και των αερομαχιών με χιούμορ και ευρηματικές ατάκες.

Αυτοί είναι οι Έλληνες κυρίαρχοι των αιθέρων! Οι Ίκαροί μας για τους οποίους αισθανόμαστε περήφανοι! 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα