14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Οι δύο νέοι δήμαρχοι της Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και των Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου συναντήθηκαν στα Καλύβια και σαν επικεφαλής όμορων δήμων με κοινά θέματα  κάθισαν δίπλα-δίπλα, στη συζήτηση που ακολούθησε.

Ενδεικτικό είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αποχετευτικού δεν εθίγη επαρκώς.  Την περίπτωση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, ο μεν Δημήτρης Μάρκου δεν την έθιξε καθόλου, ενώ ο Βασίλης Πιστικίδης την προσέγγισε εξ απαλών ονύχων αναφέροντας ότι ο απελθών περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν θέλησε ποτέ να τους δεχτεί και να ακούσει τις απόψεις τους επ’ αυτού. Πολύ προσεκτικά δε αναφέρθηκε στο θέμα κάνοντας αναφορά σε άρθρο ημερήσιας εφημερίδας όπου ο αρθρογράφος έγραφε ζητώντας συγνώμη απ’ τη Ραφήνα για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα που την απειλούν καθώς το Μέγα Ρέμα της δέχεται μεγάλο όγκο υδάτων από Πεντέλη, Αττική οδό και Πάρνηθα.

Ο κ. Πιστικίδης συνέδεσε το άρθρο με το ότι δεν έχει συμβεί ως τώρα μια τεράστια καταστροφή λόγω αυτών των φαινομένων, γιατί το Πλατύ Χωράφι αποτελεί το σφουγγάρι των επιπλέον υδάτων, υπονοώντας ότι αν γίνει εκεί το ΚΕΛ, το πλεονέκτημα αυτό θα χαθεί.

Ανταπαντώντας η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, είπε ότι οι δήμοι της αν. Αττικής έχουν κοινά θέματα η επίλυση των οποίων επηρεάζει όχι μόνο το συγκεκριμένο δήμο που έχει το πρόβλημα, αλλά και τους όμορους και όχι μόνο δήμους. Κατέληξε δε με τη σιβυλλική φράση: «εύχομαι να έλθει η στιγμή που αντί του ‘‘συγνώμη Ραφήνα’’ κ. Πιστικίδη να πούμε  ‘‘ευχαριστώ Ραφήνα’’» και ο νοών νοείτο συμπληρώνουμε.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα