21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Άλλη μια από κοινού επερώτηση κατέθεσαν σήμερα οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, σχετικά με την εθνική συναίνεση για τη διαπραγμάτευση του χρέους. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

«Πριν από λίγες ημέρες το “Δίκτυο””για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσίασε μία συγκριτική μελέτη των τεσσάρων βασικότερων οικονομικών μελετών που αναφέρονται στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Οι συντάκτες της μελέτης αποδεικνύουν ότι σε οικονομοτεχνικό επίπεδο μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των διαφορετικών προσεγγίσεων με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνεται η πολιτική συναίνεση. Η μελέτη παρουσιάζει αναλυτικά τα κοινά σημεία που προκύπτουν από τη συγκριτική παράθεση των προτάσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται κοινές αποχρώσεις και διαπιστώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινή εθνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το ελληνικό χρέος».

Τονίζουν επίσης ότι «το ζήτημα του χρέους απαιτεί τη διαπραγμάτευση με δεκαοχτώ κοινοβούλια και με την Τρόικα» και επικαλούμενοι την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει -και αν ναι με ποιον τρόπο- την μελέτη του «Δικτύου», τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της.

 

                                     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα