28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Μαραθώνα βρίσκεται εν εξελίξει αναφορικά με τη δικαστική διένεξη με την Εκκλησία της Ελλάδος για την καντίνα που βρίσκεται στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας (7278/2013 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη δικάσιμο της 3/2/2015).

Η υπόθεση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, μετά την δημοσιοποίησή της απ’ τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος κ. Στέργιο Τσίρκα, άριστο γνώστη της υπόθεσης, την οποία επί χρόνια παλεύει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Εν αντιθέσει με το δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ψηνάκη, ο οποίος μη έχοντας πλήρη εικόνα, όπως λέγεται του προβλήματος, ήρθε σε συμβιβασμό με την εκκλησία, κάτι που ενόχλησε τα μέγιστα την τοπική κοινωνία, η οποία παλεύει παρόμοιες διεκδικήσεις ιδιωτών.

Την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση προκάλεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Νίκος Στεφανίδης, με την πιο κάτω επιστολή του:  

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως συγκαλέσετε εκτάκτως σήμερα 2/2/15 την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου τα μέλη της να επανεξετάσουν τη θέση τους σε σχέση με την απόφαση 23-2015 της 28-01-2015.

Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι τα μέλη της κάτω από την πίεση του χρόνου και χωρίς να έχουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους της πρότασής σας κατέληξαν σε απόφαση η οποία θα είναι καταστροφική όχι μόνο για τα συμφέροντα του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και μεμονωμένων κατοίκων του Δήμου μας

Όπως τοποθετήθηκα και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος δεν θα πρέπει να πηγαίνει σε μια δίκη με την Εκκλησία με τις «σημαίες κατεβασμένες», αλλά θα πρέπει διεκδικητικά να απαιτεί ελεύθερους χώρους οι οποίοι ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και θα πρέπει αυτός να τους αξιοποιεί για το συμφέρον του. (Για κατασκευή γηπέδων, σχολείων πλατιών κλπ, όπως έχει γίνει σε πολλούς Δήμους του Λεκανοπέδιου χάρη στην αγωνιστική στάση τόσο των δημοτικών Αρχών όσο και των κατοίκων.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου σαν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα όσο και σαν κάτοικος της περιοχής καλώ τον κ. Δήμαρχο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να επανεξετάσουν το θέμα».

Νίκος Στεφανίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μόλις υπάρξουν νεότερα θα επανέλθουμε. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα