21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Μεγάλο πλήθος προσκυνητών και φέτος στον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στον ομώνυμο οικισμό στα Περιβολάκια Ραφήνας χθες στο Μεγάλο Εσπερινό που τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γεννάδιος ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής και Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πολιτευτής Νίκος Καντερές, ο Διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο τέως δήμαρχος Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου  και πρόεδροι όμορων οικισμών.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας και την αρτοκλασία, ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι  στον περιβάλλοντα χώρο του εντευκτηρίου του οικισμού με καλή ζωντανή μουσική, όπου ο Μάνος Αρβανιτίδης συνοδεύοντας με συνθεσάιζερ το τραγούδι του, με επιλεγμένο ρεπερτόριο έφθασε στο τσακίρ κέφι το ακροατήριο, ιδίως όταν παρέμβαινε στο στίχο αναφέροντας την περιοχή και παραβρισκόμενους όποτε αυτό συμφωνούσε με τη ρίμα του τραγουδιού.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου που διοργάνωσε την εκδήλωση Αντώνης Τζιτζικαλάκης, στη πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση μετά την εκλογή του, καλωσόρισε τους συνδαιτημόνες και κάλεσε το Δήμαρχο κ. Πιστικίδη να πει κάνει ένα χαιρετισμό. Ο δήμαρχος του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο που του ανατέθηκε ως πρόεδρος ενός δραστήριου από χρόνια συλλόγου και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην αναγκαιότητα της αθρόας συμμετοχής των κατοίκων της περιοχής στην προγραμματισμένη εκδήλωση της προσεχούς Πέμπτης 23 Ιουνίου το απόγευμα στις 7,30 το απόγευμα στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα της επικείμενης άφιξης προσφύγων στη κατασκήνωση του δήμου Ζωγράφου που ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί ως κέντρο φιλοξενίας, ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες, καθώς όπως διαπιστώθηκε οι πολίτες είτε είναι εντελώς ανημέρωτοι, είτε παραπληροφορημένοι.  

Με δεδομένο ότι ο εν λόγω χώρος φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται στη καρδιά των οικισμών της περιοχής «Περιβολάκια», η συμμετοχή των κατοίκων απ’ τους όμορους της κατασκήνωσης οικισμών και όχι μόνο, κρίνεται εξόχως απαραίτητη για την ενδελεχή ενημέρωσή τους.

Χαρακτηριστική πινελιά της φιλοξενίας των επισήμων απ’ το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Αγ. Τριάδας η προσφορά ενός τριαντάφυλλου εντυπωσιακά τυλιγμένου στις κυρίες που συνόδευαν Δήμαρχο, αντιδημάρχους και λοιπούς συνδαιτημόνες του τραπεζιού, είτε ως σύζυγοι, είτε ως συνοδοί.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα