20.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Το τρίτο σπίτι του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΕΣΤΙΑ” στο Πικέρμι είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους ενοίκους του. Ο λόγος για τα οκτώ άτομα που περιμένουν, έξι γυναίκες και δύο άντρες, να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι, στη νέα τους γειτονιά, το Πικέρμι.

Τα άλλα δύο σπίτια της “ΕΣΤΙΑΣ”, το πρώτο στο οποίο λειτουργούν και τα εργαστήρια του κέντρου, βρίσκονται στο Ν. Ψυχικό και τα Μελίσσια αντίστοιχα. Όλα είναι κατασκευασμένα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για το σκοπό που εξυπηρετούν με ιδιαίτερη καλαισθησία και προσοχή στη προσωπικότητα κάθε ενοίκου, η/ο ένοικος κάθε υπνοδωματίου διαλέγει τα έπιπλα, το χρώμα και τις κουρτίνες του δωματίου του ώστε να νιώθει άνετα και όμορφα μέσα σ’ αυτό. Κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει φυσικά το ατομικό του λουτρό.

Το σπίτι του Πικερμίου, μια διώροφη κατασκευή δυναμικότητας 8 ατόμων, διαθέτει ακόμα δωμάτια για τους φροντιστές των ενοίκων, ένα σε κάθε όροφο. Ιδιαίτερα προσεγμένοι και καλόγουστοι είναι κι οι κοινόχρηστοι χώροι, το σαλόνι σε ενιαίο χώρο με την άνετη τραπεζαρία και τη κουζίνα, το δωμάτιο αναψυχής των ενοίκων όπου μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες και το γραφείο της ψυχολόγου που θ΄ ασχολείται σε καθημερινή βάση με τους ενοίκους του σπιτιού. Εντυπωσιακό το αίθριο που υπάρχει στο δεύτερο όροφο της κατοικίας όπου το ηλιακό φως φωτίζει φυσικά το χώρο. Επίσης υπάρχει μεγάλο υπόγειο για τις βοηθητικές εργασίες και άθληση. Το σπίτι περιβάλλεται απ’ ένα υπέροχα φροντισμένο κήπο που αναβαθμίζει όλη την κατασκευή. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται “μιλούν” για του λόγου το αληθές.

Στην επίσκεψη που κάναμε, τέλος της περασμένης βδομάδας, μας υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Έφη Προκοπάκη κι η νεοπροσληφθείσα ψυχολόγος κ. Ευαγγελία Ζαχαρή, οι οποίες μας ξενάγησαν στους χώρους και μας ενημέρωσαν για τη συνέχεια. Όπως μας είπαν εντός του Οκτωβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου τους σπιτιού. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή του οικείου δήμου τους – άλλωστε από τη στιγμή της εγκατάστασής τους οι ένοικοι θα γίνουν δημότες Ραφήνας-Πικερμίου – προηγούμενη και νυν, με την οποία είχαν και έχουν άριστη συνεργασία από τη θεμελίωση έως την αποπεράτωση της οικίας.

Ο αντιδήμαρχος Ρ-Π κ. Γιώργος Χαχολάκης, επίσης, έχει έρθει σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους και είναι πρόθυμος να τους παράσχει κάθε βοήθεια σε ότι θελήσουν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι απ’ την ημέρα της εκδήλωσης αγιασμού της θεμελίωσης της οικοδομής, η κ. Προκοπάκη γνώρισε την επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. Ραφήνας κ. Δημητρίου κι έκτοτε όλοι οι ένοικοι των σπιτιών του κέντρου της “ΕΣΤΙΑΣ” έχουν σημείο αναφοράς το εν λόγω Κ.Υ. για όλες τις εξετάσεις που κατά καιρούς χρειάζονται. Μάλιστα η κ. Προκοπάκη έχει εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που τους παρέχει το Κ.Υ. Ραφήνας, τόσο σε ιατρικό εξοπλισμό, όσο και σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα