20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Στο γραφείο της συναντήσαμε τη κ. Δήμητρα Τσεβά αντιδήμαρχο καθαριότητας Ραφήνας-Πικερμίου, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται και ο χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, που λειτουργεί άτυπα στη Ραφήνα, η οποία δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Η κ. Τσεβά μετά από τρεισήμισι χρόνια, επανήλθε στη θέση που κατείχε επί δημαρχίας Κεχαγιόγλου και όπως μας είπε βρήκε σε κακή κατάσταση την υπηρεσία καθαριότητας, με τα απορριμματοφόρα οχήματα χαλασμένα, τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν συνεργείο, με αποτέλεσμα να εκτελούνται μόλις έξι δρομολόγια αυτή τη στιγμή.

Ένα απορριμματοφόρο πλύθηκε και χρησιμοποιείται για την ανακύκλωση, που λειτουργεί καθημερινά με κυκλικό πρόγραμμα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών. Στην απορία μας ότι ίσως γι’ αυτό πολλοί κάτοικοι θεωρούν ότι οι κάδοι ανακύκλωσης αδειάζουν σε κοινά απορριμματοφόρα, μας πληροφόρησε ότι στο συγκεκριμένο υπάρχει ένδειξη περί ανακύκλωσης, που ίσως δεν είναι αρκετά εμφανής.   

Η συλλογή των απορριμμάτων απ’ τα απορριμματοφόρα που βρίσκονται σε χρήση, γίνεται σε καθημερινή βάση στα κεντρικά σημεία του δήμου και στα περιφερειακά κατόπιν προγράμματος, που περιλαμβάνει έξι διαδρομές:

  1. Χωριό – λιμάνι – Μπλε λιμανάκι
  2. Μαρίκες – Αγία Τριάδα
  3. Διασταύρωση – Μαύρα Αμπέλια – Αγία Τριάδα
  4. Παλαιά Ραφήνα – Βουτζάς – Κόκκινο Λιμανάκι
  5. Πικέρμι – Καλλιτεχνούπολη – Άγιος Σπυρίδων
  6. Διώνη – Ντράφι

Ζητήσαμε απ’ την αντιδήμαρχο να μας πει ποιες ημέρες γίνεται η ως άνω περισυλλογή των απορριμμάτων στις περιγραφόμενες περιοχές ώστε να γνωρίζουν οι περίοικοι τη μέρα που περνά απορριμματοφόρο απ’ την περιοχή τους, η απάντηση ήταν ΄΄κατόπιν προγράμματος΄΄.

Ζητήσαμε επίσης πληροφορίες για το χώρο συγκέντρωσης των αδέσποτων και τη λειτουργία του. Στο θέμα αυτό η κ. Τσεβά, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν όταν ήταν αντιδήμαρχος του παλιού δήμου Ραφήνας με την ίδια ευθύνη, μας είπε ότι βρήκε το χώρο διευρυμένο και σε άθλια κατάσταση εν σχέση με αυτό που ήξερε, κάτι φυσικό κατ’ εμάς αφού ο καλλικρατικός δήμος υπερδιπλασιάστηκε. Δήλωσε όμως ότι αρχίζει ήδη εξυγίανση του χώρου.

Τόνισε ωστόσο ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα φιλόζωων κυρίως απ’ το Ντράφι για να μαζέψει ο δήμος μεγάλο αριθμό αδέσποτων της περιοχής και αναρωτήθηκε αν θα πρέπει να εξευρεθεί χώρος για ίδρυση αδειοδοτημένου κυνοκομείου κι εκεί.

Ιδέα που ίσως είναι καλύτερη, κατά τη γνώμη μας, απ’ την ήδη υπάρχουσα κατάσταση στη Ραφήνα, όπου ο χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων, δεν είναι καν αδειοδοτημένος και είναι απορίας άξιο πως λειτουργεί.

Είναι ωστόσο κοινά αποδεκτό ότι η κ. Τσεβά κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει καθαρό ένα δήμο μεγάλης έκτασης, με όσα, μη επαρκή, μέσα διαθέτει και με πολίτες που δεν συντείνουν καθόλου στην προσπάθεια να διατηρήσουν οι ίδιοι καθαρή την περιοχή κατοικίας τους. Πραγματικότητα που αποτελεί ίδιον των Ελλήνων, που δυστυχώς δεν διαθέτουν στοιχειώδη περιβαλλοντική συνείδηση και πετούν οπουδήποτε τα σκουπίδια τους, ακόμα κι αν μόλις έχει καθαριστεί ο χώρος.            

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα