23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Η «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Θετική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» διά του προέδρου της και Δ.Σ. κ. Αριστείδη Ματιάτου, να καλέσει όλους τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού κόλπου, σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για μια μελλοντική συνεργασία, όσο αφορά την αξιοποίηση του παράλιου μετώπου.

Συνυπολογιζόμενο το γεγονός ότι τα κέρδη της ‘‘Παράκτιος’’  απ’ την όποια αξιοποίηση μένουν εντός χώρας, εν αντιθέσει με το ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα του οποίου προωθούνται προς εξόφληση χρεών, εύλογα καταλαβαίνει κανείς τη σπουδαιότητα συνεργασίας προς αξιοποίηση πηγών που θα φέρουν ανάπτυξη και οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, σε τόσο χαλεπούς χρόνους.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Ανδρέας Ευθυμίου Μοσχάτου-Ταύρου, Διονύσης Χατζηδάκης Παλαιού Φαλήρου,  Δημήτρης Κιούσης Κρωπίας, Ανδρέας Κονδύλης Αλίμου, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γιώργος Παπανικολάου Γλυφάδας, Γιώργος Σωφρόνης Σαρωνικού και Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Όσο αφορά τον τελευταίο, Δημήτρη Λουκά, εν σχέση με τους υπολοίπους, είναι υπό ένταξη στην εταιρεία, κάτι που πιθανά να μη τελεσφορήσει όπως μας δήλωσε, καθώς η παραλία που διαθέτει η Λαυρεωτική στο Σαρωνικό και μικρής έκτασης είναι και δεν ανήκει στο δημόσιο. Οι όποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται εκεί είναι ιδιωτικές, άρα αδιάφορες για την εταιρεία.   

Αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης αποτέλεσε η χάραξη γενικών γραμμών συνεργασίας, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η συγκρότηση της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής  με στόχο την ανάπτυξη- αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Ως Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής προαλείφεται ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ‘‘Παράκτιο Μέτωπο’’. Η σύσκεψη έκλεισε με μια κατ’ αρχή συμφωνία των δημάρχων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις που μας έκανε ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, είναι κατ’ αρχάς θετικός στην εν λόγω συνεργασία, αρκεί να υπάρχει συνδιαχείριση σε όλα τα επίπεδα.

Δηλαδή να υπολογίζεται η άποψή του σε θέματα αξιοποίησης, αφού εκείνος έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και μπορεί να ενεργήσει προς όφελός τους και επίσης να έχει μέρισμα στα κέρδη που θα αποφέρει η όποια αξιοποίηση, καθώς οι δήμοι αργά αλλά σταθερά θα πρέπει να αρκεστούν σε ίδια έσοδα λόγω μείωσης έως εξαφάνισης της κρατικής συνδρομής.

Ήδη δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος απ’ τη θετική έκβαση της υπόθεσης του αλιευτικού καταφυγίου στην Παλαιά Φώκαια, σαν μικρό δείγμα αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ελπίζοντας ότι και οι όποιες άλλες στο μέλλον θα κινηθούν στο ίδιο ανταποδοτικό πνεύμα.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα