16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΕΑ HOBOILLUSIONERZ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΕΑ HOBOILLUSIONERZ

Για πρώτη φορά είδαμε τους Hobo illusionerZ στην εμφάνισή τους στο φιλικό αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας Θύελλα Ραφήνας για το Χαμόγελο του παιδιού.  Πρόκειται για μια ομάδα παιδιών ηλικίας 6 έως 24 ετών που αγαπούν το χορό και παρότι οι περισσότεροι ερασιτέχνες ή εθελοντικά προσφερθέντες,  χωρίς καμιά βοήθεια ακόμα κι απ’ την Ομοσπονδία Γενικής Γυμναστικής, κατάφεραν να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο στο Cosmo Gym.

Το Σεπτέμβρη του 2011 γεννήθηκε η ιδέα απ’ τη Νάνσυ, η οποία με δυο φίλους της τη Χρύσα και το Γιάννη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα, να φτιάξουν μια χορογραφία κεφάτη και πρωτότυπη με σκοπό απλά να περάσουν καλά και σιγά-σιγά διεύρυναν την παρέα με περισσότερους φίλους με μόνο κοινό σημείο την αγάπη τους στο χορό.

Το καλοκαίρι του 2012 όντας πλέον μια δυνατή ομάδα με τη συμμετοχή και ομάδας νέων μουσικών στα κρουστά, παρουσίασαν το πρώτο τους εγχείρημα με τίτλο ‘’a moment like this’’, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε ομάδα με ζωντανή μουσική σε φεστιβάλ γυμναστικής.

Το 2013 η ομάδα απογειώνεται παρά τις τεράστιες δυσκολίες παρουσιάζοντας το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα με στοιχεία ζογκλερικών και parkour και μια χορογραφία με συνδυασμό hip-hop και μοντέρνου χορού και μια ιδέα από πολεμικές τέχνες.

Σήμερα υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο απ’ την εταιρεία Creative People με τη διοργάνωση  Flash mobs σε πλατείες της Αθήνας με το σύνθημα «Ελλάδα Χαμογέλα».  Ήταν ο δικός τους τρόπος να δείξουν πόσο άσχημο είναι να μην χαμογελάμε πια εξαιτίας της κρίσης.

Παρότι η ομάδα προπονείται σε ένα χώρο μόλις 16 τετραγωνικών, (πόσα άτομα άραγε μπορούν να χωρέσουν σε ένα τόσο μικρό χώρο;  Ίσως μόνο αυτοί που λατρεύουν αυτό που κάνουν), συμμετείχε τον Ιούνιο στο Cosmogym της Κεφαλονιάς όπου κέρδισε κολακευτικά σχόλια και φιλοδοξεί να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που γίνεται το καλοκαίρι του 2015 στην Φινλανδία, με την προϋπόθεση βέβαια να εξασφαλίσει χορηγούς που θα βοηθήσουν στο να ανταποκριθούν στα έξοδα μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης.

Τι σημαίνει το όνομα της ομάδας  Hobo illusionerZ;

Hobo σημαίνει άστεγος και illusion ψευδαίσθηση. Άρα άστεγοι με ψευδαισθήσεις;

Όχι βέβαια! Καθώς οι νεαροί δεν είναι άστεγοι, αλλά σαν ομάδα αισθάνονται ‘’άστεγοι΄΄ αφού δεν έχουν ένα αρκούντως επαρκές  προπονητήριο, παρά μόνο αυτό των 16 μ2, που μόλις και μετά βίας τους χωρά. Ούτε φυσικά με ψευδαισθήσεις αλλά με όνειρα που μοιάζουν για τους αμύητους με ψευδαισθήσεις, που σκοπό  έχουν να παρασύρουν τον απλό κόσμο, να ξεχάσει έστω και για λίγο τα προβλήματά του.

Ποιοι είναι οι Hobo illusionerZ;

Οι χορογραφίες δημιουργούνται κυρίως από την Νάνσυ Πλέσσα, προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής, χορογράφο και ιδρυτικό μέλος της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, επαγγελματίες μπαλέτου και πιο συγκεκριμένα οι: Ηώς Αντωνοπούλου-Κυριακίδου, Ισιδώρα Παπαϊωάννου, Ριένα Μπαμπανιώτη και Χρυσούλα Κόλλια. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν είναι μεν επαγγελματίες, ασχολούνται όμως με το χορό χρόνια, και αυτό είναι που δίνει μεγαλύτερη αξία στην ομάδα:

Άγγελος Βέρρας,

Χριστίνα-Άννα Κοντοδιού,

Daniiel Mircea,

Ελένη Αρβανιτάκη,

Φαίη Τριανταφύλλου,

Γωγώ Πλέσσα,

Manouela Skouper,

Μαρία Βαρβαντάκη,

Νατάσσα Ματζαρέα,

Σέβη Καπετανάκη,

Σπύρος Κομητόπουλος,

Ζωή Στέκα-Βουτσινά

 

Δείτε τους εν δράσει στην πλατεία Συντάγματος

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα