19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ‘’ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ’’ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ‘’ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ’’ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

Το ταχύπλοο ‘’Αίολος Κεντέρης’’ θέλει να βάλει τη θερινή περίοδο η ΝΕΛ στη γραμμή Ραφήνα–Μυτιλήνη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τις προηγούμενες ημέρες με το «Αίολος Κεντέρης» να μη προσεγγίζει τη Χίο, οπότε θα εκτελεί το δρομολόγιο σε πεντέμισι ώρες.

Επιδίωξη της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει την αυξημένη επιβατική κίνηση που υπάρχει τους καλοκαιρινούς μήνες από την Αττική για τη Λέσβο. Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, αναφέρουν ότι έχουν μελετήσει καλά την επιβατική κίνηση, το κόστος των καυσίμων και τα λειτουργικά κόστη των πλοίων.

Το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει πως μπορεί να αποκομίσει κέρδη από τα συγκεκριμένα δρομολόγια, καθώς θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον εκτιμάται πως η μείωση του χρόνου του ταξιδιού θα οδηγήσει σε αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η επιλογή ως αφετηρία το λιμάνι της Ραφήνας έχει ως στόχο να μειώσει τα μίλια που θα καλύπτει το πλοίο της ΝΕΛ ώστε να μειωθεί και η κατανάλωση καυσίμων, καθώς μόνο έτσι μπορεί να καταστεί κερδοφόρα η γραμμή. Επίσης έχει αποφασιστεί το πλοίο να μην εξαντλεί τις δυνατότητες που έχουν οι μηχανές του, ώστε να έχει μειωμένη κατανάλωση. Έτσι θα υπάρχει δυνατότητα οι τιμές των εισιτηρίων να είναι προσιτές για όλους τους επιβάτες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτός από τη ΝΕΛ, και άλλη εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα για δρομολόγηση ταχύπλοου στη γραμμή για τη θερινή περίοδο. Μόνο που σύμφωνα με αυτό το αίτημα, το πλοίο θα προσεγγίζει το λιμάνι της Χίου.
Με άλλο ταχύπλοο, η ΝΕΛ θα επιδιώξει να συνδέσει τη Λήμνο με την Καβάλα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης κατέθεσε αίτημα για τη δρομολόγηση ταχύπλοων στις γραμμές Ικαρίας – Σάμου και Κυκλάδων.

Οι παραπάνω αιτήσεις δρομολόγησης πλοίων τελούν υπό την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δηλαδή οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν μπορούν να ανακοινώσουν προγράμματα δρομολόγησης των ταχυπλόων τους πριν λάβουν από το Υπουργείο έγκριση.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από μια δεκαετία, που υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δρομολογηθούν ταχύπλοα στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Βορείου Αιγαίου, κάτι που αν συμβεί, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τους Έλληνες επισκέπτες των νησιών.

πηγή: Emposnet.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα