23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Ο κόμπος πλέον φτάνει στο κτένι από μία συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Καλαθάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν εκβιαστικά να πληρώσει ο δήμος, δηλαδή όλοι οι δημότες, ένα θέμα που αφορά τη μικρή γειτονιά του, που τα έχει βάλει με γείτονά τους που τοποθέτησε κεραία κινητής τηλεφωνίας με νόμιμες διαδικασίες.

Το δυστύχημα είναι ότι δήμαρχος και μέρος δημοτικών συμβούλων συμφωνούν εν μέρει με την απαίτηση της εν λόγω μειοψηφίας, έναντι των ολίγων ψήφων που πιθανόν να έχουν πάρει (καθόλου σίγουρο βέβαια), παραβλέποντας τη μεγίστη πλειοψηφία των πολιτών.

Δεν έχει σημασία το πόσο θα κοστίσει στο δήμο η ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο, είπε άλλωστε ο κ. Καλαθάκης ότι το ποσό είναι μικρό και μπορούν να το πληρώσουν οι ίδιοι (το γιατί δεν το κάνουν είναι το περίεργο), όσο το κακό προηγούμενο που δημιουργείται απ’ την εν λόγω απόφαση.

Δεν μπορεί καθένας, ακόμα κι αν μαζεύει 250 τόσες υπογραφές ατόμων που στη πλειοψηφία τους είναι τελείως ανημέρωτοι, να απαιτεί απ’ το δήμο, δηλαδή απ’ όλους τους δημότες είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν μαζί τους, να αναλαμβάνει δικαστικά έξοδα χαμένων εκ των προτέρων υποθέσεων, όπως τονίστηκε επίσης απ’ τον εισηγητή κ. Καλαθάκη, ο οποίος είπε ότι «μπορεί και να χαθεί στα δικαστήρια η υπόθεση, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει». 

Έχει σκεφτεί ο κάθε υπεύθυνος αιρετός τι θα γίνει αν χαθεί η υπόθεση και η εταιρεία απαιτήσει οικονομική ικανοποίηση απ’ το δήμο; Επιτέλους αρκετά πληρώνουμε το λαϊκισμό σε κεντρικό επίπεδο. Να τον πληρώσουμε και στο δήμο;   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα