23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ

Μια εκτός εποχής μεταβολή του καιρού, έρχεται να…ταράξει τα καλοκαιρινά νερά της χώρας μας. Ασυνήθιστα ύψη βροχής, περιμένουμε στο σύνολο της επικράτειας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, θα προκαλέσουν προβλήματα. Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια και τα ‘τεχνικά χαρακτηριστικά’ της κακοκαιρίας και ας πάμε κατευθείαν στο ζουμί: Τον ίδιο τον καιρό!

Ξεκινώντας από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6/18: Η Νεφέλη, θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτή κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας ( άξονας της Πίνδου) με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο. Σε αυτά τα τμήματα, οι συννεφιές θα πυκνώσουν μέσα στην μέρα και θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα έχουν καλύτερη οργάνωση στην Πελοπόννησο όπου εδώ θα έχουμε και τα εντονότερα φαινόμενα μέσα στη Δευτέρα. Όλες αυτές οι βροχές θα κινούνται αργά ανατολικά κυρίως προς τη Μακεδονία από τη νύχτα και έπειτα. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα τμήματα. Βορειοανατολικοί ισχυροί άνεμοι στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, νότιοι ασθενείς στο Ιόνιο.

ΤΡΙΤΗ 26/6/18: Η κυριότερη μέρα κακοκαιρίας θα είναι η Τρίτη. Στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται φθινοπωρινός καιρός, με πολλές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας που συνοδεύει αυτήν την κακοκαιρία οι καταιγίδες θα έχουν αντίστοιχα φθινοπωρινή συμπεριφορά, δηλαδή θα σχηματίζονται πάνω από τα θαλάσσια τμήματα. Όσο πιο βόρεια και μακριά από τις ακτές θα βρισκόμαστε, τόσο πιο φθινοπωρινή υφή θα έχει ο καιρός. Δηλαδή συμπαγής συννεφιά με σταθερές δυνατές βροχοπτώσεις,οι οποίες θα θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στον Νοέμβριο. Αντίθετα όσο νοτιότερα, τόσο μεγαλύτερα και τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα διαστήματα αυτά θα βοηθάνε στην θέρμανση του εδάφους με αποτέλεσμα εδώ οι καταιγίδες να αναπτύσσονται και πάνω από τη στεριά σε αντίθεση με τα βορειότερα τμήματα. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6/18: Καθώς η διαταραχή εξασθενεί παραμένοντας στάσιμη πάνω από τη χώρα μας τα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στη Βόρεια χώρα όπου θα έχει και την περισσότερη συννεφιά θα μεγαλώσουν. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην εκδήλωση μεσημεριανών καταιγίδων στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Έτσι, ενώ τις πρωινές ώρες οι μπόρες, καταιγίδες θα απασχολούν τα θαλάσσια τμήματα τις μεσημεριανές ώρες αυτές θα εντοπίζονται στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Άνεμοι μεταβλητοί μέτριοι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα