20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ «ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΛΟΥΙΖΟΥ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ «ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΛΟΥΙΖΟΥ

«Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από αταξία κι έλλειψη χρηστής διαχείρισης δημοσίου χρήματος». Σε αυτό το συμπέρασμα, καταλήγει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, μέσα από το 27σελιδο πόρισμά του, αναφορικά με την διεξαγωγή του 1ου Ημιμαραθωνίου στον Μαραθώνα το 2013. Οι συγκεκριμένες έρευνες (όπως και όλες οι άλλες που είναι σε εξέλιξη) διενεργήθηκαν μετά από σχετικές καταγγελίες του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, αναρτήθηκε το Σάββατο 16/5 στην ιστοσελίδα protothema.gr. Το εν λόγω πόρισμα Ρακιντζή βρίθει αναφορών του τύπου:  «τυφλές πληρωμές χωρίς παραστατικά, και δαπάνες που δεν σχετίζονται με τον σκοπό για τον οποίο εγκρίθηκαν».

Υπενθυμίζουμε ότι, για τον τρόπο διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου – εκείνη την εποχή – καθώς και για το όλο ζήτημα, η γράφουσα τότε στην εφημερίδα ο «Δημότης της Ανατολικής Αττικής», δημοσιεύαμε ανάλογα ρεπορτάζ με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει σήμερα, ο κ. Ρακιντζής.

Σε καμία περίπτωση –για να το ξεκαθαρίσουμε- δεν χαιρόμαστε που (κατά τα φαινόμενα) δικαιωνόμαστε. Σε καμία περίπτωση, δεν θα διεκδικούσαμε τέτοιου είδους «δάφνες» όταν πρόκειται για τον τόπο μας! Τον τόπο στον οποίο γεννηθήκαν κι έζησαν οι παππούδες μας, οι γονείς, εμείς, και τα παιδιά μας.       

Αναφερόμαστε στο ζήτημα τόσο εμφαντικά, για τους εξής δύο λόγους: Πρώτον, για να πάψουν κρίσεις κι επικρίσεις που ενδεχομένως, εξακολουθούν να υφίστανται, ότι «καταφερόμασταν ενάντια στον τέως δήμαρχο κ. Λουίζο, από προσωπικές εμπάθειες ή ακόμα χειρότερα, ορμώμενοι από… αλλότρια ευτελή συμφέροντα (μακριά από μας). Δεύτερον, για να βάλουμε ένα «φρένο» στις τόσο… κουτοπόνηρα κατευθυνόμενες (άποψή μου) φωνές στην περιοχή, που προσπαθούν να μας πείσουν πως, «καλύτερα ήμασταν με τον Λουίζο, και μακάρι να έφευγε ο Ψηνάκης και να ξαναγύριζε το παλιό καθεστώς».

Έτερον εκάτερον…

Προσωπικά κι ευκαιρία δοθείσης, ξεκαθαρίζω δημοσίως, αυτό που συνηθίζω να λέω και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου. Ουδέποτε θα μετανιώσω που βοήθησα (στο μέτρο που συνέβη αυτό) ν’ ανατραπεί το καθεστώς Λουίζου. Ακόμα και εάν, οι νεοεκλεγμένοι αποτύχουν, ακόμα και αν μας απογοητέψουν, αυτό δεν σημαίνει (κατ’ εμέ) ότι θα ήταν καλό για τον τόπο, να διοικούσαν οι προηγούμενοι για ακόμα 5 χρόνια!

Η προηγούμενη Διοίκηση κρίθηκε από τον λαό και τώρα, έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη ν’ αποφανθεί για τις καταγγελίες Ψηνάκη.

Δουλειά δική μας, όπως και όλων των ενεργών δημοτών είναι να κρίνουμε το έργο και τις ημέρες των νέων διοικούντων, οι οποίοι μέχρι στιγμής, δεν μας έχουν παρουσιάσει –είναι αλήθεια- και τα πιο ελπιδοφόρα δείγματα γραφής! Παραιτήσεις, ασυνεννοησία, μνησικακία, έχθρες και ατομιστικές συμπεριφορές στα Δημοτικά Συμβούλια (τουτέστιν: να μιλήσω κι εγώ και ας μην έχω τίποτα το ουσιαστικό να προσθέσω).

Ρητορική ερώτηση προς τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης: πιστεύετε στ’ αλήθεια, ότι ο μόνος που θα «καεί» πολιτικά, από αυτό το μπάχαλο, ο μόνος που θα υποστεί τη λαϊκή κατακραυγή, είναι ο δήμαρχος; Γιατί, αν δεν πιστεύετε κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως, αντιλαμβάνεστε πολύ καλά, την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα από εσάς, τότε –λογικά – θα κοιτάξετε να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το φέρετε σε λογαριασμό…

Άλλως, ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του –ξεκάθαρα και ανοιχτά- κάνοντας τις επιλογές του, των οποίων κριτής θα είναι και πάλι ο λαός.

«Μακάρι ένας κεραυνός να τάραζε τον αξιοθρήνητο λήθαργο των διοικούντων!» για να παραφράσουμε μία γνωστή ρήση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα