27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Ο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Μετά από την πολύ επιτυχημένη δράση του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Πεύκης-Λυκόβρυσης “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, την ημέρα του bazaar του ειδικού σχολείου Κωφών και βαρήκοων του Δήμου, με μαθήματα σκακιού στα παιδιά των σχολείων που επισκέπτονταν το bazaar, συνεχίσαμε την συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου κα Μ. Χατζοπούλου και τον γυμναστή κο Κ. Κόντο.

Συγκεκριμένα ο γυμναστής, με την βοήθεια γονέων, σχεδίασαν στο προαύλιο μια μεγάλη σκακιέρα δαπέδου! 

Με πιόνια αυλής του συλλόγου, με τους προπονητές κο Δ. Ντουντανιώτη και Ν. Χατόγλου, μέλη του Δ.Σ. του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, έγινε παρουσίαση στα παιδιά των βασικών κινήσεων και της ονοματολογίας για μια ώρα περίπου και μετά συμμετείχαν όλα σε παρτίδες στην υπαίθρια σκακιέρα.

Η χαρά των παιδιών και  η επιθυμία τους να συμμετέχουν όλα, στο παιχνίδι της σκακιέρας, μας δίνει όραμα και ελπίδα να δημιουργήσουμε, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και του Δήμου, σε όλα τα προαύλια των σχολείων του Δήμου μας, σκακιέρες δαπέδου, ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ένα σπουδαίο παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής.

Με την ελπίδα για την πραγματοποίηση του οράματος από την νέα σχολική χρονιά, ευχόμαστε σε όλους παιδιά και γονείς 

Καλό Καλοκαίρι!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα