28.7 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΔΗΣΣΟΥ GENNADIY TRUKHANOV ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΔΗΣΣΟΥ GENNADIY TRUKHANOV ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Επίσκεψη αστραπή μιας ημέρας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Οδησσού Gennadiy Trukhanov συνοδευόμενος απ’ τον κο Παντελή Μπούμπουρα ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μπούμπουρα στη Ραφήνα, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κος Μπουρνούς, με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κο Θανάση Αδαμόπουλο κι αντιπροσωπεία του συλλόγου γυναικών «Ιωνίδες».

Σκοπός της επίσκεψης η επιθυμία του Δημάρχου Οδησσού να αφουγκραστεί τις ανάγκες και να δει από κοντά την καταστροφή που υπέστησαν περιοχές του δήμου  απ’ την φονική πυρκαγιά που εκτός των πολλών θυμάτων που άφησε πίσω της, κατέστρεψε περιουσίες, ενώ επέφερε ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

 Η ευαισθητοποίηση τόσο του Δημάρχου Οδησσού, όσο και του κου Παντελή Μπούμπουρα που ως συνεχιστής των μεγάλων Ελλήνων της Οδησσού ενισχύει ανελλιπώς τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Οδησσού (Ουκρανίας) κι Ελλάδας, συνέτεινε στην επίσκεψη αυτή που αποδείχτηκε εξαιρετικά εποικοδομητική, καθώς η παρέμβαση της προέδρου των «Ιωνίδων» Σίσσυς Κατσούδα για την ανάγκη αγοράς ενός θρυμματιστή κλαδιών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων, άμεσα βρήκε θετική ανταπόκριση απ’ τους φιλοξενούμενους, που υποσχέθηκαν ότι εντός 15νθημέρου το μηχάνημα αξίας γύρω στις 57 χιλιάδες ευρώ θα έχει αγοραστεί και αποδοθεί στο δήμο.

Ο Δήμαρχος Ρ-Π κος Μπουρνούς υποδεχόμενος τον συνάδελφό του Δήμαρχο Οδησσού του ανέλυσε λεπτομερώς την κατάσταση που βιώνει ο δήμος μετά την καταστροφική πυρκαγιά που άφησε πίσω της νεκρούς, περιουσίες καμένες κι ένα λαβωμένο καίρια περιβάλλον. Ο δήμαρχος Οδησσού παρακολουθούσε προσεκτικά την εξιστόρηση του συναδέλφου του μέσω της διερμηνέως που τον συνόδευε.

Μη κρύβοντας την συμπάθειά του για όσα τραγικά άκουσε, τόνισε την αλληλεγγύη που αισθάνεται για τους πληγέντες και θέλοντας να ανακουφίσει τουλάχιστον επουλώνοντας κάποια ψυχικά τραύματα, υποσχέθηκε να φιλοξενήσει παιδιά με τις οικογένειές του σε κατασκηνώσεις της Οδησσού.

Επίσης προσκάλεσε τόσο το Δήμαρχο Ρ-Π, όσο και τις Ιωνίδες να επισκευτούν την Οδησσό στις 2 Σεπτεμβρίου, στην Ημέρα της Πόλης, όπου να θα εγκαινιστεί το Ελληνικό Πάρκο της Οδησσού που κατασκεύασε το Κοινωφελές Ίδρυμα Μπούμπουρα. Ωστόσο ο δήμαρχος είπε ότι αυτή τη μέρα θα τελεστή το 40ήμερο μνημόσυνο των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας, οπότε αδυνατεί να πάει. Υποσχέθηκε όμως να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή του χρόνου.

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Δημάρχου Gennadiy Trukhanov στο ιστορικό παρελθόν που συνδέει την Οδησσό με τους Έλληνες που μεγαλούργησαν εκεί, τονίζοντας την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας εκεί. Επίσης δήλωσε τη σύνδεση των δύο λαών, Ουκρανών κι Ελλήνων, μέσω της κοινής τους θρησκείας, της Ορθοδοξίας!

Στο σημείο αυτό ο σύζυγος της κας Κατσούδα, Κυριάκος Κόκκινος τόνισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης ονομάστηκε περιοχή των Αμώμων λόγω των πολλών μοναστηριών της. Πρότεινε δε να επισκεφτούν μετά την περιήγηση των καμένων περιοχών στο Κόκκινο Λιμανάκι το ιστορικό μοναστήρι του Παντοκράτορα Νταού Πεντέλης, πρόταση που έγινε ευχαρίστως δεκτή απ’ τον φιλοξενούμενο δήμαρχο.

Μετά την ευχάριστη όσο κι εποικοδομητική συζήτηση οι δύο Δήμαρχοι έκαναν δηλώσεις κι αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ο Δήμαρχος της Οδησσού δώρισε στο Δήμαρχο Ρ-Π ένα νόμισμα αφιερωμένο στα γενέθλια της πόλη της Οδησσού κι ο δήμαρχος Ρ-Π μια κασετίνα με αναμνηστικά της πόλης. Παρομοίως ανταλλάγησαν δώρα μεταξύ του φιλοξενούμενου δημάρχου και των Ιωνίδων (θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ με φωτογραφίες).

Επίσης δηλώσεις έκανε κι ο κος Θανάσης Αδαμόπουλος πρώην Κοινοτάρχης Πικερμίου, πρώην επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ρ-Π (αρνούμεθα να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αντιπολίτευση σε τοπικό επίπεδο), ο οποίος έμπρακτα απέδειξε ότι σε κρίσιμες ώρες όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε την αναδιοργάνωση του δήμου μας (θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ).  

     

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα