17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ 21Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ 21Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, παραβρέθηκε, με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην 21η Διάσκεψη των Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Εθνικών Κοινοβουλίων του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 17 Νοεμβρίου 2014.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η διαχείριση των ευρωπαϊκών προκλήσεων και η επίτευξη των πολιτικών στόχων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μεταξύ άλλων είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η σταθερότητα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η υπεράσπιση της ΕΕ ενάντια στο έγκλημα και την τρομοκρατία μέσω της στήριξης ανθρωπιστικών αξιών, η δημιουργία ενός αειφόρου κοινωνικού μοντέλου και η ενδυνάμωση της εξωτερικής διάστασης της ΕΕ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μπούρας τόνισε τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κ. Μπούρας είπε μεταξύ άλλων: «Ελέγχουμε τα δημοσιονομικά. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Κάναμε πολλές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ήδη το τελευταίο τρίμηνο πετύχαμε ανάπτυξη 1,7%. Οι τράπεζές μας πέρασαν τα stress tests και αναμένουμε τη στήριξη της Ευρώπης για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Μέσα από την καθιέρωση στενών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκού και εθνικού επιπέδου είναι σίγουρο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και κάθε κράτος μέλος χωριστά, και ως εκ τούτου και η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει τις ανωτέρω προκλήσεις επιτυχώς.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα