22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Μια περασμένη εποχή, ένα διαφορετικών συνθηκών ποδόσφαιρο κι ένας “στρατηγός” της μπάλας που παραμένει στις καρδιές των φιλάθλων. Αυτός είναι ο Μίμης Δομάζος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με μοναδική και ανεπανάληπτη την εποχή που έφθασε μέχρι το Γουέμπλεϊ, σ’ ένα μοναδικό τελικό με τον Άγιαξ.

Σήμερα ο Μίμης Δομάζος έφθασε στη Ραφήνα όπου παρουσίασε το λεύκωμα «Μυστικά και…αποκαλύψεις» όπου περιγράφει ιστορικές στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά και μικρές αθέατες μέχρι τώρα πτυχές της περιπετειώδους καριέρας του. Δίπλα του στο πάνελ ο φίλος του παλαίμαχος επίσης του τριφυλλιού Σπύρος Λιβαθινός.

Ο Μίμης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με την Άμυνα Αμπελοκήπων και το 1959, σε ηλικία 17 ετών, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό όπου έκανε σπουδαία καριέρα και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του αθηναϊκού συλλόγου. Αγωνίστηκε συνολικά σε 536 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία των “πρασίνων”, με κορυφαία τη συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Με τον ΠΑΟ κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους ενώ υπήρξε αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια.

Ο Μίμης αποτελεί την ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν έπαιζαν μπάλα σε γήπεδα χωμάτινα, σκληρά, όπου κατόρθωσε χωρίς να φορά προστατευτικές επικαλαμίδες να μη τραυματιστεί αν και αντιμετώπιζε σκληρούς αντιπάλους. Σύμφωνα με δηλώσεις του δε σταματούσε ποτέ να παίζει ποδόσφαιρο.  Ακόμα και σαν παίχτης του Παναθηναϊκού έπαιζε μπάλα το πρωί στον δρόμο και το απόγευμα στο πρωτάθλημα. Μόνο όταν γυρνούσε μετά τον αγώνα σπίτι του ήθελε για μια ώρα να μη του μιλάει κανείς, για να ξεκουραστεί το μυαλό του.

Όσο για τη σημερινή κατάσταση τονίζει ότι είναι αρκετά καλή για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που μπορούν να ζήσουν παίζοντας μπάλα, εν αντιθέσει με την εποχή του που οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να κάνουν παράλληλα δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα