35.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΖΟΥΤΣΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΙΕΛΕ

ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΖΟΥΤΣΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΙΕΛΕ

Την περασμένη Τετάρτη ο Δήμος Παλλήνης ανακοίνωσε ότι λόγω κακοκαιρίας τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ η λειτουργία των ιδιωτικών θα εξαρτηθεί από την απόφαση των Διευθυντών τους.

Για την πρωτοφανή αντισυνταγματική αυτή μεθόδευση που καταστρατηγεί την ισονομία ανάμεσα στις οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια και σε αυτές που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, πιθανότατα ως αποτέλεσμα πιέσεων από τα ισχυρά ιδιωτικά σχολεία της πόλης,  η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Παλλήνης, τονίζοντάς του ότι η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο των Δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Διαβάστε πιο κάτω την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο της Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο

Κύριε Δήμαρχε,

Με κατάπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εκδώσατε την Τετάρτη, 18/2, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων στο Δήμο Παλλήνης λόγω της κακοκαιρίας. Στην ανακοίνωση κάνετε έναν απαράδεκτο νομικά και θεσμικά διαχωρισμό ανάμεσα στα δημόσια και στα ιδιωτικά σχολεία, ζητώντας το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων και αφήνοντας τη λειτουργία των ιδιωτικών στην κρίση των Διευθυντών τους!

Οφείλατε να γνωρίζετε, Κύριε Δήμαρχε, ότι το Σύνταγμα της χώρας θέτει όλα τα σχολεία, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά, υπό τον έλεγχο των θεσμών της πολιτείας. Η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτη σε όλες τις σχολικές μονάδες και δεν μπορεί να αποτελεί θύμα στο βωμό μικροπολιτικών χειρισμών. Αδιαπραγμάτευτη, επίσης, είναι η ισότιμη αντιμετώπιση των γονέων και ο σεβασμός στις ανάγκες τους, είτε έχουν να πληρώσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, είτε όχι. Η δημόσια, δε, ανακοίνωση του απαράδεκτου διαχωρισμού δίνει στον πολίτη το δικαίωμα να συμπεραίνει ότι τα ισχυρά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν στο Δήμο σας τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και πιέζουν – με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα καθώς φαίνεται – τη δημοτική αρχή.

Ελπίζουμε, Κύριε Δήμαρχε πως η προχθεσινή ανακοίνωση του Δήμου του οποίου ηγείστε ήταν απλώς προϊόν άγνοιας του θεσμικού πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση κι όχι αποτέλεσμα επιλεκτικής αντιμετώπισης των ιδιωτικών έναντι των δημόσιων σχολείων (την απαράδεκτη αυτή εύνοια, άλλωστε, είχε επιδείξει στενός συνεργάτης σας από άλλη θεσμική θέση στο παρελθόν). Ευελπιστούμε στο μέλλον να εφαρμόζετε την ισονομία και ισοπολιτεία που επιβάλλει σε όλους το Σύνταγμα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα