19.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ Κ.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΛΟΗΓΟΣ ΠΦΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΤΟ Κ.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΛΟΗΓΟΣ ΠΦΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τον Ιούλιο κλείνει ένας χρόνος απ’ την 24ωρη εφημερία της Μονάδας Υγείας Αλεξάνδρας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 119, Τ.Κ. 11475, Αθήνα), με τη δυνατότητα υποδοχής έκτακτων περιστατικών που χρήζουν πρωτοβάθμιας. Η πιλοτική λειτουργία της μονάδας θεωρήθηκε αποφασιστικής σημασίας, καθώς η επιτυχής επέκταση της εφαρμογής θα οδηγήσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του συστήματος υγείας.

Το Κ.Υ. Αλεξάνδρας υποδέχεται όλο το 24ωρο (καθημερινές – Σαββατοκύριακα – αργίες) έκτακτα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προσέρχονται με ίδια μέσα. Πρόκειται για εκείνα τα περιστατικά που μέχρι την 24ωρη λειτουργία του εν λόγω κέντρου μετέβαιναν υποχρεωτικά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή παροχής επείγουσας φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όπου συνήθως η εξυπηρέτηση των ασθενών αυτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων καθυστερεί συχνά ώρες ολόκληρες, επειδή δεν αξιολογούνται ως κρίσιμα και το προσωπικό των νοσοκομείων υποχρεώνεται να δώσει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ασθενών των οποίων η ζωή διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Σήμερα με την λειτουργία του Κ.Υ. Αλεξάνδρας 7 μέρες τη βδομάδα και όλες τις αργίες, όπου επί 24ωρης βάσης υπάρχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων παθολόγος, καρδιολόγος και παιδίατρος, όπως και πέντε ακόμη ιατρικές και εργαστηριακές ειδικότητες Ορθοπεδικής, Χειρουργικής, Ακτινοδιαγνωστικής, Βιοπαθολογίας και Οδοντιατρικής, οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια και κυρίως χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία όπως θα υφίσταντο αν πήγαιναν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων να λύσουν το πρόβλημα υγείας τους.

Ένα χρόνο μετά η δομή παρά την ελλιπή ενημέρωση, έχει αγκαλιαστεί απ’ τους πολίτες με παράλληλο επακόλουθο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον πλοηγό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανοίγει το δρόμο για άνοιγμα τουλάχιστον άλλων πέντε παρόμοιων δομών, οι οποίες επιπροσθέτως διαθέτουν τους απαιτούμενους χώρους προς τούτο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας σύντομα το Κ.Υ. Αλεξάνδρας θα εισαχθεί στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, οπότε δεν θα φτάνουν σ’ αυτό μόνο επείγοντα περιστατικά με ίδιο μέσο. Όπως είναι φυσικό κατ’ αυτό τον τρόπο η αποφόρτιση των νοσοκομείων θα είναι περισσότερο από ποτέ ορατή.  

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο του Κέντρου παροχής Έκτακτης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης όλο το 24ωρο: 210-6479799.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα