15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ''ΕΣΤΙΑΣ'' ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ”ΕΣΤΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Συγκινησιακά φορτισμένη η σημερινή, Πέμπτη 11 Ιουνίου, τελετή θεμελίωσης του νέου σπιτιού του φορέα παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση ‘’ΕΣΤΙΑ’’, στο Πικέρμι.

Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκε ο υπουργός υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενεργός συμπαραστάτης της προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ κ. Έφης Προκοπάκη, από το 1982 όταν ιδρύθηκε από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση, η συγκεκριμένη υποστηριζόμενη διαβίωση που δίνει τη δυνατότητα, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, σε άτομα με νοητική υστέρηση να διαχειρίζονται τη καθημερινότητα τους, να συμβιώνουν δημιουργικά και να εντάσσονται στη γειτονιά, διαθέτοντας το δικό τους σπίτι εφ’ όρου ζωής.

Η ΕΣΤΙΑ λειτουργεί με την άδεια και εποπτεία των Υπουργείων: Υγείας, Παιδείας, Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας ως φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση Έχει πιστοποιηθεί ως  Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ελαφριά και μέση νοητική υστέρηση, από 18 ετών και άνω κι έχει αδειοδοτηθεί για ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Το σπίτι που θεμελιώθηκε στο Πικέρμι αποτελεί το τρίτο σπίτι της ΕΣΤΙΑΣ  και βρίσκεται σε μια όμορφη γειτονιά στη γωνία των οδών Ξανθίππου και Καραϊσκάκη.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς πρόεδρος του ιδρύματος Λίλιαν και Άρη Βουδούρη, ιδρύματος που έχει συνδράμει τις δράσεις της ΕΣΤΙΑΣ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γονέων παιδιών με αναπηρία κ. Λυμβαίος, η κ. Βιβή Τσαβαλιά εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα πολιτών με αναπηρία εκπροσωπώντας την περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ. Βασίλης Πιστικίδης, ο πρόεδρος/ Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ. κ. Γιώργος Ορκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Μπουρνούς και Γιώργος Κοκκόλης, η υπεύθυνη του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ρ-Π κ. Δημητρίου, οι τ. περιφερειακοί σύμβουλοι Βασιλάκου και Μπαρούτας, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, φυσικά οι γείτονες, που όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ έχουν αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια, αλλά και πολλά παιδιά που ωφελούνται της υποστήριξης του σωματείου.

Στις ομιλίες της προέδρου κ. Προκοπάκη και του κ. Παλαιοκρασσά, όπου υπήρξαν  αναφορές στους κοινούς αγώνες για την υλοποίηση των στόχων τους υπέρ της ευαίσθητης αυτής ομάδας ανθρώπων, δεν έλλειψε η συγκινησιακή φόρτιση που έκανε τη φωνή να ραγίσει και τα μάτια να γεμίσουν δάκρυα.

Ο υπουργός κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η κοινωνική πρόνοια αποτελεί επένδυση για τη ασφάλεια αυτής της ιδιαίτερης ομάδας ατόμων κι ως τέτοια πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Μάλιστα δήλωσε ότι το υπουργείο μετά από εισήγησή του, θα παρέμβει σε τομείς όπως τα νοσήλια που βαρύνουν τα ιδρύματα, ενώ θα υπάρξει πρόνοια και για την ίδρυση και λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Αναφέρθηκε κι ο ίδιος στα λεγόμενα της κ. Προκοπάκη για τη γειτονιά που αγκάλιασε την προσπάθεια, καθώς είναι πολύ σημαντική η στάση των γειτόνων που καλοδέχτηκαν τη νέα ΕΣΤΙΑ και τα παιδιά της και τους ευχαρίστησε προς τούτο.

Επίσης ο δήμαρχος Ρ-Π δήλωσε ότι η δημοτική του αρχή θα βρίσκεται πάντα κοντά στην ΕΣΤΙΑ και στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Ευχήθηκε δε να κόψει την πίτα τον ερχόμενο Γενάρη στο νέο σπίτι της ΕΣΤΙΑΣ.   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα