21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΚΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΜΗ

ΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΚΛΗΣΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΜΗ

Σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου η κ. Έφη Προκοπάκη πρόεδρος του κέντρου φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», συνοδευόμενη απ’ τον διευθυντή κ. Βασίλη Κασιμάτη και την κ. Κωνσταντίνα Αναγνώστου υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΣΤΙΑΣ, επισκέφτηκαν το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, ώστε να έχουν μια πρώτη επαφή με ένα κοντινό κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας απαραίτητο για τις ανάγκες των ατόμων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο τρίτο σπίτι της ΕΣΤΙΑΣ που οικοδομείται στο Πικέρμι.

Η κ. Προκοπάκη και οι συνεργάτες της δεν έκρυψαν ότι εξεπλάγησαν ευχάριστα για το ανέλπιστο θέαμα ενός δημόσιου Κ.Υ. που ανταγωνίζεται επαξίως ιδιωτικά κέντρα και μάλιστα υπερτερεί ως προς τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στη περιοχή Νταού Πεντέλης, με όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα της ομορφιάς του Πεντελικού όρους.

Μάλιστα ο διευθυντής κ. Κασιμάτης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό το δημόσιο να μην εκμεταλλεύεται μια τέτοια μονάδα, αναφερόμενος και στα άλλα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο εγκαταλελειμμένα στη φθορά του χρόνου, συγκρίνοντας το δημόσιο με τις διάφορες ενεργές ΜΚΟ και τα όσα προσφέρουν με ίδιες δυνάμεις.   

«Πάντα φροντίζαμε, μας δήλωσε η κ. Προκοπάκη, τα προστατευόμενα άτομα της ΕΣΤΙΑΣ να έχουν την υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται στο πλησιέστερο στα σπίτια μας νοσοκομείο. Από τη στιγμή που αντικρύσαμε αυτό το Κ.Υ., που έγινε όπως πληροφορηθήκαμε με την ευγενική χορηγία του κ. Θανάση Μαρτίνου, μείναμε έκπληκτοι για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς τόσο οι κτιριακές εγκαταστάσεις (εργαστήρια, ιατρεία, αντισηπτικό χειρουργείο κ.α.), όσο και το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, που αποτελεί τη ψυχή του κέντρου, είναι τόσο ευγενικό και συνεργάσιμο που εντυπωσιάζει και τον πλέον δύσπιστο.  

Είναι αδιανόητο πως η πολιτεία δεν αξιοποιεί στο έπακρο μια τέτοιας έκτασης δωρεά, θέτοντας το κέντρο αυτό με τις απεριόριστες δυνατότητες σε πλήρη λειτουργία. Στο κάτω-κάτω είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που αρμόζει στο μεγάλο δωρητή κ. Μαρτίνο, που διέθεσε ένα τεράστιο ποσό, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, για να δημιουργήσει αυτό το πρότυπο Κ.Υ.

Συγχρόνως δε μπορώ να καταλάβω γιατί επίσης η πολιτεία δεν αξιοποιεί προς όφελος χιλιάδων χρηστών της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας, όχι μόνο για το δήμο που φιλοξενεί αυτό το πρότυπο κέντρο αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ένα τόσο μοναδικό Κ.Υ., όταν μάλιστα δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τη δημιουργία του.

Εύχομαι και ελπίζω ότι μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση προκύψει, να θέσει ως προτεραιότητα την πλήρη λειτουργία αυτού του μοναδικού κέντρου πρωτοβάθμιας φροντίδας, αν δεν το κάνει ήδη η ηγεσία του υπουργείου υγείας, που επί προσθέτως βρίσκεται σε ένα πέρα των προσδοκιών φυσικού κάλλους περιβάλλον. Προσωπικά υπόσχομαι να βοηθήσω όσο μπορώ προς την ευόδωση του σκοπού αυτού, ενημερώνοντας και ενεργοποιώντας όσες γνωριμίες υψηλού επιπέδου έχω».  

Το επιτελείο της ΕΣΤΙΑΣ περιηγήθηκε επίσης στον περιβάλλοντα χώρο και στο αμφιθέατρο του Κ.Υ., που αποτελεί ιστορικό προηγούμενο του ένδοξου παρελθόντος του πάλαι ποτέ νοσοκομείου ΠΝΑ, καθώς η επίπλωση, η πόρτα εισόδου και η σκηνή, είναι χειροποίητα και έγιναν απ’ το μαραγκό που εργαζόταν στο πάλαι ποτέ ΠΝΑ.

Να σημειωθεί επίσης ο εντυπωσιασμός και των τριών επισκεπτών, για το μέγεθος των χορηγιών του μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος έχει ολοκληρώσει το παραπλεύρως ευρισκόμενο  γήπεδο ποδοσφαίρου δίνοντας ανάσα στους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, ενώ επίκειται η ανάπλαση του κλειστού γυμναστήριου και του περιβάλλοντος χώρου του.

Την ώρα της αναχώρησης, η κ. Προκοπάκη κι ο κ. Κασιμάτης διαπίστωσαν ότι η σημαία στον ιστό της εισόδου είναι σχισμένη και δήλωσαν ότι θα παραδώσουν στην υπεύθυνη του κέντρου μια δική τους ώστε να αντικατασταθεί.

Αργότερα σε επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του κέντρου κ. Δημητρίου, την ενημερώσαμε για την πρόθεση της ΕΣΤΙΑΣ και έκπληκτοι μάθαμε ότι εδώ και ένα μήνα έχει στείλει αίτημα στην Α’ ΥΠΕ για την αποστολή σημαιών, ελληνικής και Ερυθρού Σταυρού,  χωρίς μέχρι τώρα να έχει λάβει απάντηση. Κι αυτό το μικρό αίτημα τελικά, θα υλοποιηθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία όπως αποδείχτηκε.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα