26.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ 12ΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΤΟ 12ΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Όμορφα ανακαινισμένο παραδόθηκε προ λίγων μόλις ημερών το ΚΑΠΗ του Λαυρίου, που συναγωνίζεται πλέον ισάξια το αδελφό ΚΑΠΗ της Κερατέας, αναδεικνύοντας έτσι ένα προοδευτικό και ενιαίο καλλικρατικό δήμο όπως η Λαυρεωτική.

Συγκινητική η παρομοίωση της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ Δήμητρας Πάλλη, η οποία θέλοντας επιτέλους να αμβλύνει τον απαράδεκτο διαχωρισμό των δύο δημοτικών ενοτήτων, Κερατέας απ’ την οποία κατάγεται και Λαυρίου, συνέκρινε τον εαυτό της με τη μητέρα (το παράδειγμα θεωρείται πετυχημένο από μια παιδίατρο όπως η κ. Πάλλη), που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα δύο της παιδιά και φροντίζει το ίδιο ώστε να είναι ευπαρουσίαστα και τα δυο.   

«Κάποιοι είπαν, τόνισε, πως μια κερατιώτισσα θα φτιάξει το ΚΑΠΗ Λαυρίου. Θέλω να σας πω, πως αν και ιδιαίτερα περήφανη για τον τόπο καταγωγής μου, την Κερατέα, δεν ορίζω τον εαυτό μου έτσι.

Πιο πολύ νιώθω ως πρόεδρος στο ΝΠΔΔ ενός καλλικρατικού δήμου, σαν μια μητέρα που δεν θέλει να στερήσει σε κανένα από τα παιδιά της τίποτα. Θέλω να είναι και τα δύο παιδιά μου ισότιμα και έτσι επιθυμώ να μην λείψει και από τα δύο ΚΑΠΗ τίποτα!!!»

Αυτή η παράγραφος στο χαιρετισμό της κ. Πάλλη, επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα του διαχωρισμού των δύο δημοτικών κοινοτήτων, που δυστυχώς καλλιεργείται από στενόμυαλους, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ανοίξουν γέφυρες στη νέα πραγματικότητα, που θέλει το δήμο ενιαίο να προχωρήσει σ’ ένα αναπτυξιακό μέλλον, με συλλογική προσπάθεια όλων και ιδίως των αιρετών πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν Λαυριώτες και Κερατιώτες, παρά μόνοι υπερήφανοι δημότες ενός καλλικρατικού δήμου, που έχει όλα τα εχέγγυα να κατακτήσει ένα ακόμα πιο ελπιδοφόρο και αναπτυξιακό μέλλον, όπως έχει αποδειχτεί και κατά το παρελθόν, με το «φτωχό» Λαύριο να αναδεικνύεται σε «πλούσιο» παίχτη της αν. Αττικής και την Κερατέα από χωριό, σε μια σύγχρονη πολιτεία.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος κα Δήμητρα Πάλλη ανέφερε:

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας, που δώσατε το παρών στην σημερινή μας εκδήλωση. Μου είναι πάντα δύσκολο να μιλάω σε πολύ κόσμο, αλλά μου είναι πολύ πιο εύκολο να κάνω έργο, για αυτό άλλωστε νομίζω πως με επέλεξε ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς.

Έχετε τις ευχές του για μία καλή χρονιά και καλές γιορτές, και παρόλο που ήθελε πάρα πολύ να είναι σήμερα κοντά μας ,έχει συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών όπου σήμερα θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό η έναρξη των μελετών για το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς την Λαυρεωτική.

Η χαρά του για το έργο που πραγματοποιήσαμε είναι μεγάλη. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για μένα η ανακαίνιση αυτή με την στήριξη του Δημάρχου κ. Λουκά.

Η εικόνα του ΚΑΠΗ Λαυρίου που πρωτοαντίκρυσα ήταν  ένα κτίριο σχετικά νέο , αλλά με μηδενική συντήρηση σχεδόν, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε με μικρό κόστος και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς δεν θέλαμε να στερήσουμε τον χώρο αυτόν από τα μέλη του, να ολοκληρώσουμε αυτό που βλέπετε σήμερα και όλες οι εργασίες να πραγματοποιηθούν το συντομότερο .

Χρειάστηκαν πολλοί για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Πρώτα απ´ όλους θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για το εξωτερικό βάψιμο και για την μονάδα ψύξης θέρμανσης που μας έδωσε και η οποία μας χάρισε αυτονομία σε όλο τον ισόγειο χώρο του ΚΑΠΗ.

Το εθελοντικό και την ομάδα εργοθεραπείας για την συμβολή τους.

Την εταιρία Raycap για την χορηγία των ηλεκτρικών ειδών, η οποία μας έχει στηρίξει στο παρελθόν σε ότι έχουμε ζητήσει.

Αυτό που βλέπετε σήμερα ,ολοκληρώθηκε μόνο μέσα σε 12 ημέρες.

Δώδεκα ημέρες με πολλές ώρες εργασίας και ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους εργαζομένους του Δήμου Λαυρεωτικής την τεχνική υπηρεσία και τον κ. Ζερβουδάκη καθώς και του εργαζομένους του ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ ,αλλά και τους εθελοντές που συνέβαλλαν τα μέγιστα.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης θερμά όσα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στήριξαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΚΕΦΑΛΟΥ και πίστεψαν στο έργο αυτό. Για αυτούς που δεν ψήφισαν, δεν προβληματιζόμαστε, κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε μόνο το καλό!!!

Θέλω να γνωρίζετε όλοι, ότι βλέπω τις δομές του “Κέφαλου” ισότιμα. Έτσι και τα ΚΑΠΗ Λαυρίου και Κερατέας .

Κάποιοι είπαν πως μια κερατιώτισσα θα φτιάξει το ΚΑΠΗ Λαυρίου.

Θέλω να σας πω, πως αν και ιδιαίτερα περήφανη για τον τόπο καταγωγής μου, την Κερατέα, δεν ορίζω τον εαυτό μου έτσι.

Πιο πολύ νιώθω ως πρόεδρος στο ΝΠΔΔ ενός καλλικρατικού δήμου, σαν μια μητέρα, που δεν θέλει να στερήσει σε κανένα από τα παιδιά της τίποτα. Θέλω να είναι και τα δύο παιδιά μου ισότιμα και έτσι επιθυμώ να μην λείψει και από τα δύο ΚΑΠΗ τίποτα!!!

Στόχος μου είναι, σταδιακά τα επόμενα χρόνια όλοι οι χώροι του ΚΑΠΗ  να έχουν ανακαινιστεί πλήρως. Θα είναι δύσκολο για εμάς, το γνωρίζω, πως πάλι πρέπει να κάνουμε την ίδια δουλειά με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, όμως πρέπει να γίνει.

Το οφείλουμε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

 Όταν είδα πως πρόκειται για ένα γεμάτο, ζωντανό ΚΑΠΗ αυτό ήταν το πιο δυνατό κίνητρο για εμένα.

Θέλω και περιμένω από εσάς να συνεχίσετε να είστε παρόντες εδώ, να προσέχετε τον χώρο σας, να το νοιάζεστε, να το αγαπάτε να τον πονάτε να τον φροντίζετε και εμείς θα είμαστε αρωγοί σε  ό,τι χρειαστείτε. Η συμμετοχή σας ανατροφοδοτεί το πάθος μας για δημιουργία.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές προσωπική ευτυχία στον καθένα σας αλλά και στις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά. Καλορίζικο!»

 

 

 

 

 

 

                                                                                

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα