24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑρτέμιδα: Πρώτη σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην αντιπυρική σεζόν

Αρτέμιδα: Πρώτη σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην αντιπυρική σεζόν

Αλβανός υπήκοος φέρεται να έκανε θερμές εργασίες στην αυλή σπιτιού και από εκεί να ξεκίνησε η φωτιά που μάλιστα επεκτάθηκε μέσα στον οικισμό.

Μίνα Καραμήτρου – CNN Greece

Στην πρώτη σύλληψη για εμπρησμό εξ αμελείας προχώρησαν την Πέμπτη (22/6) οι Αρχές, καθώς ένας αλλοδαπός κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη φωτιά που προκλήθηκε στο μεσημέρι στην Αρτέμιδα Αττικής.

Ευτυχώς η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στη συνέχεια αναζητήθηκε ο ένοχος. Αυτή ήταν και η πρώτη σύλληψη για εμπρησμό εξ’ αμελείας στην τρέχουσα αντιπυρική σεζόν με την Πυροσβεστική να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τέτοιου είδους εργασίες που έχουν απαγορευτεί.

Η φωτιά ξέσπασε στις 11:43 το μεσημέρι κοντά σε δασική έκταση, όμως, σε κοντινή απόσταση βρισκόταν οικισμός. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες. Στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το έργο τους ήταν δύσκολο καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα