19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧιόνια στην Αθήνα: Σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία

Χιόνια στην Αθήνα: Σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τέθηκαν τα νοσοκομεία στην Αττική, ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που θα φέρει κρύο και χιόνια.

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Υγείας ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασίας, τονίζοντας ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα νοσοκομεία και οι διοικητές ώστες να περιοριστούν τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Όπως σημείωσαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες χρονιές και είχαν θέσει σε ανησυχία και ταλαιπωρία τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Για το λόγο αυτό, το ΕΚΑΒ απέστειλε σε όλα τα νοσοκομεία ειδικές οδηγίες προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τις περιοχές της Αττικής άμεσα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα νοσοκομεία που κινδυνεύουν

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πιο σοβαρά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα βόρεια της Αττικής. Ειδικότερα, αυτά τα νοσοκομεία είναι: Το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ, το Σωτηρία και το «Άγιοι Ανάργυροι».

Οι 4 οδηγίες του ΕΚΑΒ

Από νωρίς το πρωί του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ (Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τους υγειονομικούς σχηματισμούς ορίζοντας τη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου σε έγγραφό του αναφέρει τις τέσσερις βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Σε αυτές τους ζητά:

1. Να θέσετε σε μέγιστη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το προσωπικό των Υγειονομικών Σχηματισμών αρμοδιότητας σας και ειδικότερα τα στελέχη Διοίκησης και όσους εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

2. Να δώσετε εντολή ώστε να διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι σε όλες τις κρίσιμες υποδομές των Υγειονομικών Σχηματισμών (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, έλεγχος Η/Ζ, έλεγχος φρεατίων απορροής υδάτων, έλεγχος εγκαταστάσεων αερίων, κτλ..)

3. Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διασφαλίζουν ανοιχτούς του δρόμους πρόσβασης προς τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς και να μεριμνήσουν για ρήξη άλατος σε σκάλες και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και ατύχημα κατά την πρόσβαση στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

4. Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων ΕΚΑΒ & τους Υπευθύνους των Τομέων ΕΚΑΒ όσο και με τους επικεφαλής των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της περιοχής τους για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα