24.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑCovid 19: Φαίνεται να υποχωρεί, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση & προσοχή

Covid 19: Φαίνεται να υποχωρεί, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση & προσοχή

Ο πρώην Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος, παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι ο covid 19 φαίνεται να υποχωρεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς την θνητότητα, αλλά επισείει την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας που τον απομονώνουν.

Όπως αναφέρει:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την έξαρση των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση, η πανδημία υποχωρεί παγκοσμίως και κυρίως έχει μειωθεί εξαιρετικά και το ποσοστό των σοβαρών περιπτώσεων σε σχέση με τα ενεργά κρούσματα και ο ρυθμός θανάτων σε σχέση με τις αναρρώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από 18% που ήταν τα σοβαρά κρούσματα στις 2 Μαρτίου και 4,63% στις 2 Απριλίου το ποσοστό πέφτει στο 1,34% στις 2 Ιουλίου.
Τα δεδομένα αυτά δείχνουν και πειθαρχία στα μέτρα προφύλαξης και καλύτερη ανταπόκριση των υγειονομικών συστημάτων αλλά και σταδιακή αποδυνάμωση του ιού.
Με την εικόνα της χώρας να διατηρείται σε εξαιρετικά επίπεδα και προφανώς με τήρηση των προφυλάξεων και τους σωστούς ελέγχους, είναι καιρός να μείνουμε στην υπεύθυνη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και οι κάθε λογής μαϊντανοί να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους.
Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αφορούν εκατομμύρια εργαζόμενους και όσο καλύτερα πάει η Τουριστική Κίνηση τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Υ.Γ Είναι προφανές ότι τα στοιχεία του Μαρτίου αφορούν την έναρξη της πανδημίας και συνεπώς είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα