19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔολοφονία Άλκη: Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο 20χρονος Αλβανός από ώρα...

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο 20χρονος Αλβανός από ώρα σε ώρα

Από ώρα σε ώρα στα χέρια των ελληνικών Αρχών θα βρίσκεται ο 20χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 20χρονος που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα, μετά από άτυπη συνεννόηση των Αρχών της Ελλάδας και της Αλβανίας θα πάει στην Κρυσταλλοπηγή για να παραδοθεί.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα οδεύει ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Αλκη, με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Αρχικά, παραδόθηκε στις Αρχές της γειτονικής χώρας, όπου τον συνόδεψε στο τμήμα Κορυτσάς ο πατέρας του. «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

O 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές, μετέβη μόνος του στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εκεί συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ήταν σαφές ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί στην Αλβανία, ούτε να εκτίσει εκεί την ποινή.

Ο 20χρονος πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα