21.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕφιαλτικό βράδυ από μεγάλη φωτιά στο Λιβίσι & Άγ. Εφραίμ – Υπόνοιες...

Εφιαλτικό βράδυ από μεγάλη φωτιά στο Λιβίσι & Άγ. Εφραίμ – Υπόνοιες για εμπρησμό – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε χτες γύρω τα μεσάνυχτα στην περιοχή Αγ. Εφραίμ & Λιβίσι στη Ν. Μάκρη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία σημεία ταυτόχρονα που συνηγορούν στην πεποίθηση για εμπρησμό. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα τρεις – τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή αποδίδονται σε εμπρησμούς.

Παράλληλα:

Στις 12.07:

Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε.

Όταν η φωτιά φάνηκε να παίρνει διαστάσεις, διατάχτηκε προληπτική εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης, συνιστώντας ψυχραιμία σε όλους.

Στις 12.20:

Στο super market «Τσιέρη» και στον πυροσβεστικό σταθμό εθελοντών (οδός περιπάτου) υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν τους κατοίκους προς το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Στις 2.30 το πρωί:

Δήλωση Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνος: “Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη. Είναι σε πλήρη ύφεση και έχει περιοριστεί. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είχαν σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο της φωτιάς και τον περιορισμό της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν εδώ για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Παραμένουμε σε επιφυλακή.”

Όπως μας δήλωσε σήμερα το πρωί ο καθ’ ύλη αντιδήμαρχος κος Βαγγέλης Κυπαρίσσης, «ο σχεδιασμός επέμβασης έκτακτων περιστατικών της πολιτικής προστασίας του δήμου, εφαρμόστηκε κατά γράμμα με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν απώλειες ζωής και οικιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καμένα σπίτια, παρά μόνο απώλειες κάποιων παραπηγμάτων και περιβάλλοντων τις οικίες χώρων».

Ο κος Κυπαρίσσης ζήτησε βοήθεια απ’ την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ατρτικής, η οποία απεστάλη άμεσα, με αποτέλεσμα να επέμβουν δυνάμεις σε κάθε σπίτι ξεχωριστά ώστε να μην καεί κανένα.  Σήμερα το πρωί θα υπάρξει μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης.

Είναι πάντως άμεση ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια και να διερευνηθεί  ενδελεχώς η ύπαρξη ατόμου/ων που επιχειρούν κάθε τόσο και βάζουν φωτιά στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξουν περισσότερα δυσάρεστα αποτελέσματα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα