21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈντονες αντιδράσεις κατοίκων της Διώνης για την κυκλοφοριακή μελέτη που θέλει να...

Έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Διώνης για την κυκλοφοριακή μελέτη που θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή Ρ-Π

Η Προσωρινή Οργανωτική Επιτροπή Κίνησης Προβληματιζόμενων Κατοίκων επιθυμεί να ενημερώσει τους κατοίκους της Διώνης αλλά και του Πικερμίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των μονοδρομήσεων που διακαώς και ανεξήγητα επιδιώκει η δημοτική αρχή να επιβάλει.

Όπως ανακοινώθηκε στον Τύπο πρίν λίγες ώρες την 8η Ιανουαρίου 2020, ο Δήμος Ρ-Π με τα όργανά του και εν προκειμένω με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενέκρινε και πάλι την αντιγραφείσα και χωρίς τεκμηρίωση κυκλοφοριακή μελέτη της Διώνης, αγνοώντας και αδιαφορώντας τελείως για την αντίθετη άποψη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πικερμίου όπως ομόφωνα εκφράστηκε στην σχετική απόφασή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι απόφαση στην ΕΠ.ΠΟΙ.ΖΩ ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 4-3 και συγκεκριμένα: αρνητικά στην συγκεκριμένη Μελέτη ψήφισαν οι κ.κ. Ξηντάρα, Κάρλος, Βασιλόπουλος και θετικά οι κ.κ. Καλφαντής, Πάντζας, Μαρκουλάκης και Βουδούρης.

Η κατανομή των θετικών και αρνητικών ψήφων αποτυπώνει μια οξύμωρη και διαχρονική «πραγματικότητα», ότι δηλαδή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πικερμίου που γνωρίζουν την περιοχή αντιτίθενται στη μονοδρόμηση της Διώνης, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ραφήνας επιθυμούν να την επιβάλλουν!

Η Προσωρινή Επιτροπή των Κατοίκων παρέστη στην συνεδρίαση της ΕΠ.ΠΟΙ.ΖΩ και εξέφρασε έντονα και τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις της ως προς το ενδεχόμενο εφαρμογής μίας εντελώς ανερμάτιστης και ατεκμηρίωτης κυκλ. Μελέτης. Πρότεινε μεταξύ άλλων, όπως διανοιχτούν ασφαλτοστρωμένοι πρώτα οι δρόμοι του οικισμού που παραμένουν ακόμη κλειστοί (Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων) οπότε και προφανώς τότε θα αλλάξουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Διώνης σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση και κατόπιν (και εφόσον συντρέχουν ακόμη λόγοι) να εκπονηθεί μία σοβαρή και τεκμηριωμένη κυκλοφοριακή μελέτη επί πραγματικών στοιχείων και όχι θεωρητικών.

Την ίδια πρόταση έκανε και η μειοψηφία της επιτροπής, που όμως δυστυχώς δεν έγινε δεκτή.

Ο πρόεδρος της ΕΠ.ΠΟΙ.ΖΩ ανέφερε αντί αυτού, ότι εάν και εφόσον εγκριθεί τελικά η αντιγραφείσα «Μελέτη» από την ΑΔΑ, αυτή θα εφαρμοστεί για ένα χρόνο και μετά θα επαναξιολογηθεί. Δεδομένου όμως ότι η ΕΠ.ΠΟΙ.ΖΩ αρνήθηκε να καταγράψει την δέσμευση αυτή στην απόφασή της, όπως ζήτησαν οι κάτοικοι και αρκέστηκε μόνο σε μία απλή προφορική αναφορά, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ως τυπικά δεσμευτική και έτσι δεν έπεισε για τις προθέσεις της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ_1-2020_15 Ιαν. 2020

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα