18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕορτασμός του Αγίου Αλεξάνδρου στην εκκλησία του Κ.Υ. Ραφήνας - Σαν σήμερα...

Εορτασμός του Αγίου Αλεξάνδρου στην εκκλησία του Κ.Υ. Ραφήνας – Σαν σήμερα μνημόσυνο θυμάτων της φονικής φωτιάς του 2018

Σαν σήμερα στις 30 Αυγούστου 2018 ο πατέρας Νικόλαος πρωτοπρεσβύτερος της Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας, τέλεσε Θεία λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών της Βασιλικής Χερουβείμ και των οικείων της στην ίδια εκκλησία. Η Βασιλική Χερουβείμ ήταν εργαζομένη στο μικροβιολογικό του Κ.Υ.

Μεγάλη συγκίνηση να βλέπουμε την εκκλησία των Αγίων Αλεξάνδρου & Γεωργίου του Κ.Υ. Ραφήνας, που ήταν «κρυμμένη» ανάμεσα στο μικρό αλσάκι που την αγκάλιαζε, ανακαινισμένη και φωτεινή.

Στη φωτιά του Ιουλίου του 2018, κάηκαν αρκετά πεύκα τριγύρω, αλλά η εκκλησία έμεινε ανέγγιχτη χάρη στην επέμβαση συμπολιτών μας υπαλλήλων του Κέντρου και απλών πολιτών. Τα καμένα πεύκα έστεκαν χρόνια εκεί παρόλες τις προσπάθειες που κάναμε με τους κατά καιρούς επιστημονικούς υπεύθυνους του Κ.Υ.

‘Ωσπου με παρέμβαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μ&Λ κ.κ. Νικολάου, η εκκλησία αποδόθηκε στην ενορία της Αναλήψεως, όπου με την φροντίδα του πατέρα Νικολάου ανακαινίστηκε πλήρως.

Οδυνηρή ανάμνηση

Σαν σήμερα στις 30 Αυγούστου 2018 ο πατέρας Νικόλαος πρωτοπρεσβύτερος της Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας, τέλεσε τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών της Βασιλικής Χερουβείμ και των οικείων της – μόλις μια μέρα εργάστηκε στο μικροβιολογικό του Κ.Υ. πριν καεί στη φονική φωτιά – , όπως και των άλλων θυμάτων της πύρινης λαίλαπας της 23ης Ιουλίου, στο Ναό των Αγίων Γεωργίου και Αλεξάνδρου του Κ.Υ. Ραφήνας.

εικόνα αρχείου απ’ το μνημόσυνο υπερ αναπαύσεωςτων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του 2018

Σήμερα στην εκκλησία γιορτάστηκε ο Άγιος Αλέξανδρος.

Μάλιστα τον πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, πάντα παρών και στις λειτουργίες της 2ας Ιουλίου εορτής της Παναγίας των Βλαχερνών προς εκπλήρωση τάματος.

Δήλωση Ανδρέα Βασιλόπουλου:   

Σήμερα είχα την τιμή να παρακολουθήσω τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Αλεξάνδρου στον φερώνυμο ιερό ναό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Η πίστη και η ενότητα είναι αξίες που μας καθοδηγούν και στην πολιτική μας πορεία.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα