22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦαράγγι Σαμαριάς: Διασωληνωμένος ο Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε από κατολίσθηση βράχου

Φαράγγι Σαμαριάς: Διασωληνωμένος ο Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε από κατολίσθηση βράχου

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα.

Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Χανίων, βρίσκεται ο 45χρονος Ισπανός, ο οποίος, μετά από κατολίσθηση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι του. Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του περιπατητή στο φαράγγι της Σαμαριάς , το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του. Ο ακρωτηριασμός και το χειρουργείο του 45χρονου ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς όταν, εξαιτίας της έντονης σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής ανατολικά της Σούγιας, αποκολλήθηκε βράχος ο οποίος τον τραυμάτισε σοβαρά, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Κλειστά τα φαράγγια

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη εντός του φαραγγιού με τον τραυματισμό περιπατητή από πτώση βράχου. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε για κίνδυνο κατολισθήσεων και συνιστούσε στους κατοίκους των Χανίων να αποφεύγουν τις επικίνδυνες περιοχές.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα