19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έκλεισε 10 χρόνια προσφοράς στον βαρέως πάσχοντα συνάνθρωπο

Η ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έκλεισε 10 χρόνια προσφοράς στον βαρέως πάσχοντα συνάνθρωπο

Μήνυμα του Προέδρου της ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

“Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» συνεχίζει το έργο της με αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσήλωση στις Αρχές της, με διάθεση Αλληλεγγύης, με ανυποχώρητο το φρόνημα της Προσφοράς, της Αγάπης, της Ανιδιοτέλειας και της δωρεάν παροχής των υπηρεσιών της και τούτο διότι οι αποδέκτες των υπηρεσιών και της Αγάπης της δεν έχουν μειωθεί. Τα προβλήματα έχουν αυξηθεί, οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» βιώνουμε καθημερινά τη σπουδαιότητα της αδιάλειπτης προσφοράς και η ευλογία αυτής της προσφοράς δεν είναι μόνο για αυτόν που δίνει, ούτε μόνο για αυτόν που λαμβάνει, αλλά είναι για όλους εμάς, που τη μοιραζόμαστε. Ο δρόμος προς την Ανακούφιση των πασχόντων αδελφών μας  περνάει από το δρόμο της Αγάπης και την πλατεία της Προσφοράς”.

Σχόλιο από την Δρ. Αλίκη Τσερκέζογλου, Διευθύντρια της Μονάδας

“Το 2020 η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας. Ήταν μια χρονιά γιορτής που την περιμέναμε και είχαμε προγραμματίσει πολλές δραστηριότητες εξωστρέφειας, τόσο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους χορηγούς που μας στηρίζουν, όσο και για να κάνουμε γνωστό το έργο στον κόσμο και να επωφεληθούν περισσότεροι ασθενείς.
Η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια μας αλλά δεν κατέβαλε το ηθικό μας, αντίθετα μας προέτρεψε να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε με ασφάλεια στις ανάγκες των ασθενών. Η αβεβαιότητα και οι ανατροπές αποτελούν εξάλλου, λόγω της ασθένειας,  την καθημερινότητα για εκείνους και τις οικογένειες τους και άρα και για εμάς που συμπορευόμαστε μαζί τους.
Ταχύτατα προσαρμοστήκαμε στη νέα πραγματικότητα με καθιέρωση τηλεδιασκέψεων μεταξύ των μελών της διεπιστημονικής ομάδας φροντίδας, τηλεπαρακολούθησης μικρού αριθμού ασθενών που δίσταζαν να δεχθούν επισκέψεις Κατ’ Οίκον στην α’ φάση της πανδημίας, διαμόρφωσης νέων οδηγιών λειτουργίας και εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας του προσωπικού, για να γίνει εφικτή η συνεχιζόμενη παρακολούθηση των ασθενών στο σπίτι και η αποφυγή εισαγωγών στο νοσοκομείο.
Με τις διαδικασίες αυτές και την εμπιστοσύνη που έχει κτίσει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στην κοινότητα τη 10ετία, πετύχαμε, τη δύσκολη αυτή χρονιά, να μην ελαττωθούν πρακτικά οι νέες εισαγωγές στη φροντίδα (5% μείωση σχέση με το 2019)”.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα