24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗγουμενίτσα: Πυροσβέστης απεγκλώβισε οδηγό από πλημμυρισμένο δρόμο

Ηγουμενίτσα: Πυροσβέστης απεγκλώβισε οδηγό από πλημμυρισμένο δρόμο

Ολόκληρη επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα για να τον σώσουν

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα με σφοδρές βροχές και καταιγίδες έχει σαν αποτέλεσμα πλημμύρες και προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Ηγουμενίτσα.

Μάλιστα σημαντικά προβλήματα υπήρξαν στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, μία περιοχή που πλημμυρίζει συνεχώς το οδόστρωμα και παρά  τις συχνές αντιδράσεις των κατοίκων δεν έχει δοθεί οριστική λύση.

Στη συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις στην Ηγουμενίτσα, με τους ιδιοκτήτες να έχουν απηυδήσει, αφού δυσκολεύονται στο να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους, ενώ και οι πελάτες τους αποφεύγουν την περιοχή.

Μάλιστα όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος thespro.gr, χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού για έναν πολίτη το αυτοκίνητο του οποίου ακινητοποιήθηκε από τον όγκο του νερού και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το περιστατικό που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας πυροσβέστης παίρνει στην πλάτη του τον οδηγό για να τον σώσει καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Προβλήματα σε Πιερία και Αριδαία

Οι βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που πλήττουν από το πρωί της Δευτέρας τον δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Αριδαία.

Ο κ. Μπάτσης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κακοκαιρία» και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα  του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.

Ακόμα σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο σημεία στην Πιερία και συγκεκριμένα στο 12ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και στο στο 7ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Κονταριώτισσας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα