17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚαιρός: Αλλάζει το σκηνικό από το βράδυ – Πού θα σημειωθούν βροχές

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από το βράδυ – Πού θα σημειωθούν βροχές

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων

Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά που βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες με σταδιακή επέκτασή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας ανατολικότερα, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Κρήτη, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 22 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από αργά το βράδυ και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα