17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚακοκαιρία Daniel: Τεράστιες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο στον Βόλο – Αλλοιώθηκαν οι...

Κακοκαιρία Daniel: Τεράστιες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο στον Βόλο – Αλλοιώθηκαν οι γραμμές (βίντεο)

Τεράστιες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο που αλλοιώθηκε το έδαφος από την κακοκαιρία Daniel

Σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel η οποία έπληξε τη χώρα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα ακόμα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι σταθμοί που βρίσκονται πάνω στην σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου έχουν καταστραφεί. Οπως αναφέρει το larissanet η διαδρομή ανάμεσα στη Λάρισα και τον Βόλο είναι σχετικά σύντομη, παρά τις ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα χωριά.

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία

Ένα από αυτά τα χωριά είναι η Μελία. Στη Μελία λοιπόν, που απέχει μόλις 19,5 χιλιόμετρα από τη Λάρισα προς Βόλο, το ιστορικό σιδηροδρομικό δίκτυο, έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Η πλημμύρα έχει αλλοιώσει τόσο το έδαφος, όσο και τις γραμμές του τρένου.

Στο βίντεο του onlarissa αποτυπώνεται η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου πίσω από τη Χάλκη που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

«Πρέπει να δράσουμε άμεσα»

Ο Νίκος Θεοδοσίου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ, προειδοποιεί ότι χρειάζεται άμεση δράση για να προφυλαχτούμε από πλημμυρικά φαινόμενα.

«Ζούμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα μας. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», είπε ο Νίκος Θεοδοσίου.

Αναφορικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να πάμε σε έργα μικρά και αποτελεσματικά. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε στο φθινόπωρο και έπεται χειμώνας.

Μπορεί τώρα να έχουμε ήλιο στη Θεσσαλία και λίγο να φαίνεται να αποκαταστάθηκε η κατάσταση, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε βροχές μπροστά μας, άρα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα