20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚακοκαιρία «Ελπίς»: Χείμαρρος οργής κι αγανάκτησης πνίγει τη δημοτική αρχή Μπουρνούς

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χείμαρρος οργής κι αγανάκτησης πνίγει τη δημοτική αρχή Μπουρνούς

Σαν ηφαίστειο που ξεσπά, κυλά η οργή κι η αγανάκτηση των κατοίκων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, για την ανικανότητα που επέδειξε η δημοτική αρχή Μπουρνούς στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι αυτή τη φορά δεν θα τη βγάλει καθαρή ο κος Μπουρνούς όπως έγινε με τη φονική φωτιά του Ιουλίου 2018. Τούτο γιατί αυτή τη φορά δεν θα βρέχει ο ουρανός λεφτά όπως τότε, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τεχνηέντως άμεσα ή έμμεσα υπέρ των πυρόπληκτων. Ούτε θα μπορεί να κάνει «ευεργεσίες» κατά το δοκούν με στόχο την άγρα ψήφων. Τούτη τη φορά η αγανάκτηση πλημμυρίζει απ’ άκρου εις άκρον το δήμο κι είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει με οποιουδήποτε είδους ταξίματα και φρούδες υποσχέσεις.

Οι κάτοικοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και μάλιστα χωρίς φως, επί τρεις συνεχείς ημέρες, επειδή απλά η πολιτική προστασία του δήμου και ο δήμαρχος προσωπικά αδιαφόρησαν τελείως για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η ειρωνεία είναι ότι ο δήμος διαθέτει μικρά σύγχρονα εκχιονιστικά, τα οποία για αδιευκρίνιστη αιτία, είτε δεν πλησίασαν καν τις ορεινές περιοχές, παρά μόνο το κέντρο της Ραφήνας που ούτως ή άλλως δεν αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα, είτε παρέμειναν – τουλάχιστον ένα – παρκαρισμένα στην είσοδο της οδού Αδαμοπούλου λίγα μέτρα μακριά απ’ τους αποκλεισμένους συμπολίτες μας.

Η οργή του κόσμου ξεχείλισε καταδικάζοντας την διοίκηση του δήμου, τόσο με άπειρους σχολιασμούς στο διαδίκτυο, όσο και στον αέρα τηλεοπτικών σταθμών.

Πώς να ξεχάσει κανείς την ραγισμένη φωνή της ηλικιωμένης κας Κωνσταντίνας απ’ το Ντράφι όπου κλαίγοντας βγήκε στον αέρα του ΑΝΤ1 λέγοντας: «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, δεν έχουμε τρόφιμα, είμαστε αποκλεισμένοι, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τον γείτονα που έχει ανάγκη τα φάρμακα. Πότε θα μας βοηθήσουν; Όταν θα έχουμε ξεπαγιάσει; Πώς να ηρεμήσω; Κρυώνω, τα τρόφιμα στο ψυγείο έχουν αρχίσει να λιώνουν».

Ή τη Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, κάτοικο Καλλιτεχνούπολης η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε: «Μιλάω εκ μέρους των συμπολιτών μου, δεν μιλάω για μένα και τον σύζυγό μου, Μίμη Πλέσσα. Θα βρούμε νεκρούς αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι» και στο Πρωϊνό του ΑΝΤ1 ότι: «Είμαστε στο σκοτάδι και στο κρύο 3 μέρες. Μηδέν επικοινωνία, τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και δύο νύχτες μέσα στο κρύο…Ζεσταινόμαστε με κουβέρτες. Σήμερα ήρθε μηχάνημα να ανοίξει το δρόμο. Χθες τη γειτόνισσά μου την πήραν στα χέρια με πνευμονία για να σωθεί… Δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει κανείς, δεν έχουμε ρεύμα»!

Ή ακόμα τους τοπικούς συμβούλους Δ.Ε. Πικερμίου Αθηνά Πρόγιου και Κώστα Κυριαζή οι οποίοι δήλωσαν στα τοπικά μέσα: «Η τελευταία κακοκαιρία έχει πλέον ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης για την αδιαφορία και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, το μόνο που λάβαμε ήταν οι αμετροεπείς δηλώσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Βουδούρη, Εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους ταλαιπωρημένους κατοίκους του Πικερμίου. Είμαστε αποκλεισμένοι, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα και χωρίς τηλέφωνο. Αίσχος και ντροπή!»

Ούτε μια συγνώμη, παρά μόνο έπαρση!  

Τουλάχιστον κε Μπουρνούς ζητείστε μια συγνώμη και μην επαίρεστε ότι σήμερα τρίτη μέρα ταλαιπωρίας των κατοίκων του δήμου σας, η πολιτική προστασία κι εσείς ο ίδιος προσωπικά ανοίγετε στους δρόμους των δύσμοιρων ορεινών περιοχών!

Ζητείστε μια συγνώμη επειδή την πρώτη ημέρα της χιονοθύελλας, αντί να κοιτάξετε τις ανάγκες του δήμου σας, καμαρώνατε ότι ανοίξατε την Λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την Αγία Μαρίνα, αν και ήταν αρμοδιότητα του στενού σας φίλου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Μια συγνώμη που δεν είπατε, ούτε σεις κε Μπουρνούς, ούτε ο κος Πατούλης για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα