23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚακοκαιρία: Για την ασφάλειά σας, ακολουθείτε οδηγίες Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία: Για την ασφάλειά σας, ακολουθείτε οδηγίες Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική κυρίως την Πέμπτη από τις προμεσημβρινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής έχει διενεργήσει όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και καθαρισμούς, τόσο των ρεμάτων όσο και των φρεατίων υδροσυλλογής στις περιοχές του δικτύου αρμοδιότητάς της και βρίσκεται σε επιφυλακή. Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕΑΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής για την προστασία και την αποφυγή των συνεπειών από πιθανή επικείμενη επικινδυνότητα και βρίσκονται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς για την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης και συντονισμού.

Τέλος, προτρέπονται οι πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά και να αποφεύγουν την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμα συνιστάται η αποφυγή διαμονής σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

Παρακαλούμε για την ασφάλειά σας, ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα