Σε οκτώ συλλήψεις ατόμων γνωστών στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν οι αστυνομικοί, που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έστησαν επιχείρηση για ανακατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας. Πρόκειται για ένα κτήριο, που ανήκε στο δημοτικό γηροκομείο, και από το 2015 άτομα το είχαν καταλάβει χρησιμοποιώντας το μάλιστα πολλές φορές ως ορμητήριο επεισοδίων.

Η επιχείρηση ήταν… επεισοδιακή, καθώς τα άτομα που ήταν στο εσωτερικό άρχισαν να πετούν στις αστυνομικές δυνάμεις πέτρεςξύλα ακόμη και καναπέδες, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν. Αυτή την ώρα, αστυνομικοί βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου ενώ κλιμάκιο της σήμανσης θα συγκεντρώσει και DNA και αποτυπώματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του λίγη ώρα μετά την επιχείρηση, ανέφερε: «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επι 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».