15.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜ. Ρέμα Ραφήνας: Καραούλι συμπολιτών δεν επιτρέπει στις μπουλντόζες Μπουρνούς να συνεχίσουν...

Μ. Ρέμα Ραφήνας: Καραούλι συμπολιτών δεν επιτρέπει στις μπουλντόζες Μπουρνούς να συνεχίσουν την καταστροφή

Κουράγιο και υπομονή συμπολίτες/τισσες, όλοι και όλες μαζί θ’ αποτινάξουμε από πάνω μας τον απόλυτο τοπάρχη και την αυλή του. Η ώρα της απαλλαγής πλησιάζει. Θα βρεθούμε στις κάλπες του Οκτώβρη!

Σήμερα περάσαμε απ’ το μπλόκο που έχουν στήσει ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες εναντίον της καταστροφής του Μ. Ρέματος απ’ έναν ανάλγητο τοπάρχη (Μπουρνούς) που δεν έχει καμιά περιβαλλοντική ευαισθησία, όταν σύσσωμοι οι αντιπολιτευόμενοι πολίτες εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου, έχουν ξεσηκωθεί για να σώσουν το μοναδικό οικοσύστημα του Μ. Ρέματος.

Το κύμα οργής εναντίον Μπουρνούς  έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και σε λίγο θα πνίξει όχι μόνο τον απόλυτο τοπάρχη Μπουρνούς, αλλά και τους συμβούλους που τον υποστηρίζουν, κυρίως αυτούς που δηλώνουν οικολόγοι, αλλά κι αυτούς με κομματικό προσανατολισμό υπέρ του περιβάλλοντος.

Το καραούλι των συμπολιτών καλά κρατεί κι εμποδίζει το πέρασμα απ’ το οποίο κατεβαίνουν οι μπουλντόζες για να ρημάξουν το οικοσύστημα που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Συνάμα είδαμε με τα μάτια μας το εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην παραχωρηθείσα δημοτική έκταση, με περίφραξη που περισσότερο το προσομοιάζει με φυλακή ή στρατόπεδο συγκέντρωσης, με το αγκαθωτό στρογγυλό σύρμα με ξυράφια στο τελείωμα της περίφραξης.

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί στη Ραφήνα απ’ την ίδρυσή της και μετά κι αυτή η δυσάρεστη εικόνα είναι το τεράστιο επίτευγμα Μπουρνούς, που θα τον ακολουθεί ως στίγμα στην υστεροφημία του (αν υπάρξει δηλαδή).

Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο στα 10 περίπου λεπτά που παραμείναμε στο χώρο, η διέλευση αυτοκίνητου της άμεσης δράσης δυο φορές, μία όταν ανέβηκε και δεύτερη όταν κατέβηκε το δρόμο δίπλα στο εργοτάξιο, ως προστασία(;) από ποιους; Μήπως οι συμπολίτες που αντιστέκονται στην βούληση Μπουρνούς είναι εγκληματίες που χρειάζονται παρακολούθηση;

Η αστυνομία δεν έχει άλλες σημαντικότερες δουλειές εναντίον των κακοποιών που κλέβουν αβέρτα κουβέρτα τα σπίτια των συμπολιτών μας σε Ραφήνα και Πικέρμι; Τέτοια κατάντια μόνο ένας Μπουρνούς μπορεί να καταφέρει στην ήρεμη και γαλήνια ζωή άλλοτε της Ραφήνας μας.

Κουράγιο και υπομονή συμπολίτες/τισσες, όλοι και όλες μαζί θ’ αποτινάξουμε από πάνω μας τον απόλυτο τοπάρχη και την αυλή του. Η ώρα της απαλλαγής πλησιάζει. Θα βρεθούμε στις κάλπες του Οκτώβρη!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα