24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜακελειό στη Λούτσα – Τουρκικά ΜΜΕ: Μέλη της συμμορίας του Τούρκου αρχιμαφιόζου...

Μακελειό στη Λούτσα – Τουρκικά ΜΜΕ: Μέλη της συμμορίας του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν οι 6 νεκροί

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ντορούκ Μπ. και τα άλλα ονόματα μεταξύ των δολοφονηθέντων στο μακελειό στη Λούτσα ήταν στενοί άνθρωποι του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δύο τουρκικών συμμοριών φαίνεται πως είναι η δολοφονία των έξι ατόμων στη μαφιόζικη εκτέλεση στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ τα έξι θύματα έχουν σχέση με την εγκληματική οργάνωση του αρχιμαφιόζου, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος συνδέεται με σειρά επιθέσεων στην Τουρκία και ζει ως φυγάς στην Ιταλία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ο συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε στις έρευνες που διεξάγουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου η αστυνομία εντόπισε το σπίτι που διέμεναν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και είναι κοντά στο σημείο της εκτέλεσης.

Όπως ανέφερε ακόμα η ΕΛ.ΑΣ. έχει καθαρή εικόνα ότι η χθεσινή εκτέλεση εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη. Επίσης, είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία.

Το μακελειό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν στην Αρτέμιδα ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ. Δηλαδή πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης.

Τα μέλη της συμμορίας που δολοφονήθηκαν χθες στη Λούτσα είναι μέλη μίας συμμορίας που έχει αρχηγό της έναν Τούρκο που έχει κρατηθεί σε φυλακές στην Ιταλία και μένει τώρα εκεί. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση ηγετικού στελέχους της μαφίας του Μαυροβουνίου το 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, σημαντικό είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους αναρτήσεις στο Facebook των μελών της αντίπαλης συμμορίας, όπου απεικονίζονται οι έξι νεκροί με κόκκινο «X» τα πρόσωπά τους.

Η συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν και η σύνδεση με το μακελειό στη Λούτσα

Σύμφωνα με τη Milliyet τα έξι άτομα θεωρούνται στενοί συνεργάτες του Μπογιούν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ ο Ντορούκ Μπ. και τα άλλα ονόματα μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν στενοί άνθρωποι του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Ο Ντορούκ Μπ., είχε διαφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογκουζχάν Χ. και είχαν εξαφανιστεί σε δάσος στην περιοχή Τσεκμέκοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Σύνδεση ακόμα και με δολοφονία ηγετικού στελέχους της μαφίας του Μαυροβουνίου στην Κωνσταντινούπολη Ο Ογκουζχάν Χ. συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη συνοριακή διάβαση ενώ κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.

Ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος ζει στην Ιταλία ως φυγάς είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών μοτοσικλετιστών που ίδρυσε στην Κωνσταντινούπολη. Η εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρει ακόμα η Milliyet είχε δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν πυροβοληθεί ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπαχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άι στη Γαλλία. Ο Γκιούλμπέι Ντιλσίζ, ο οποίος σκότωσε τον Άι, σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή ενέργεια.

Ο φόνος που έκανε διάσημo το εγκληματικό δίκτυο του Μπαρίς Μπογιούν

Σύμφωνα με το Halktv, ο φόνος του Γιόβαν Βούκοτιτς, αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης του Μαυροβουνίου «Skaljari», ο οποίος καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία από την Interpol έκανε διάσημη τη συμμορία.

To 2022 στην περιοχή  Ζιντζιρλικουγιού της Κωνσταντινούπολης, ο Βούκοτιτς ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά του όταν μία μηχανή με δύο άνδρες πλησίασε το όχημα και τον «γάζωσε» με σφαίρες. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως πίσω από την εκτέλεση ήταν η εγκληματική οργάνωση του Μπαρίς Μπογιούν.

Το χρονικό του αίματος

Όπως αναφέρει το Kısa Dalga, η συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν  που είναι γνωστοί ως «Ντάλτον» δρούσαν σε συνεργασία με τη συμμορία Gündoğmuş και βρίσκονταν σε διαμάχη με μία άλλη συμμορία την Anucur.

Ο συγκεκριμένος πόλεμος των συμμοριών ήρθε στο προσκήνιο με τη δολοφονία ενός αστυνομικού στο Καϊτχανέ. Η συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν ήρθε στο επίκεντρο έκτοτε με τρεις επιθέσεις σε μία ώρα στο Νούρτεπε στις 19 Δεκεμβρίου 2021 με τον θάνατο του Μεχμέτ Εμρίν Καλκάν. Σε επιδρομή σε καφετέρια που υπήρχαν μέλη της Anucur στις 25 Δεκεμβρίου 2022 σκοτώθηκε ο 25χρονος Ραμαζάν Αρσλάν.

Στις 13 Ιανουαρίου στις 6:30 τα ξημερώματα τα μέλη της συμμορίας, Anucur, Χαλίλ Άι και Τζουμαλί Ασλάν δέχθηκαν επίθεση ενώ βρίσκονταν με το όχημα τους στην είσοδο του Κερατίου Κόλπου. Ο Ασλάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από τη συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν. Ένας από τους εκτελεστές ο Ντογουκάν Κιρίκ τραυματίστηκε στο σημείο και συνελήφθη.

Ο Κιρίκ ήταν και στο όχημα που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο του Ραμαζάν Αρσλάν στις 25 Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε να κρατηθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν. Συνελήφθησαν 131 άτομα και κατασχέθηκαν όπλα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά.

Μετά την επιχείρηση ο Εμιρχάν Γιλμάζ σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου στην Αμπχαζία. Ο Γιακούπ Ντογάν επίσης της συμμορίας του Μπογιούν,  εκδόθηκε από την Τουρκία στη Γεωργία όπου είχε συλληφθεί στις 13 Ιουλίου.

Ακόμα τα μέλη της συμμορίας εκτέλεσαν με καλάσνικοφ στις 4 Ιουνίου τον Μπιλάλ Ντιρίλ μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μαχτσελιεβλέρ. Σε αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε την εκτέλεση στις 23 Ιουλίου, συνελήφθησαν 12 ύποπτοι συμπεριλαμβανομένου του Μουράτ Ου. ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία.

Τελευταία επίθεση στη Γαλλία

Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου στη Γαλλία και στο χωριό  Isere Chatonnay που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από την πόλη της Λιόν. Δύο άνθρωποι που έμεναν σε ένα χόστελ με πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας. Όπως ανακοινώθηκε από τους οικείους του ο ένας από τους νεκρούς ήταν ο Χαλίλ Άι.

Πηγή: in newspaper

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα