20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜαθήματα ήθους απ’ τους μαθητές του ΓΕΛ Ραφήνας στον Δήμαρχο Ρ-Π Ε....

Μαθήματα ήθους απ’ τους μαθητές του ΓΕΛ Ραφήνας στον Δήμαρχο Ρ-Π Ε. Μπουρνούς – Υπόθεση…καλοριφέρ

Όχι μόνο δεν υπάρχουν βανδαλισμοί στο ΓΕΛ αλλά μαθητές και μαθήτριες το έχουν κάνει λαμπίκο. Σ’ αυτή τη νέα γενιά οφείλετε δήμαρχε Ε. Μπουρνούς ΣΕΒΑΣΜΟ αν σας λέει κάτι η λέξη…

Είναι απίστευτο πόσα μηνύματα περνούν οι μαθητές του ΓΕΛ Ραφήνας, οι οποίοι έκαναν συμβολική – παράνομη(;) – κατάληψη του σχολείου τους ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ο σκοπός της κατάληψης έτυχε συμπαράστασης τόσο των συμπολιτών μας, όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας, λόγω της ευαισθησίας για τον άδικο θάνατο τόσων νέων ζωών και για ένα επιπλέον λόγο καθώς θα ήταν βραχύβια, μια μέρα το πολύ.

Για τον πρώτο πολίτη του δήμου μας (Μπουρνούς) όμως, ο οποίος έχει αποδειχτεί ανήμπορος να διαχειριστεί με διάλογο τέτοιες καταστάσεις, έπρεπε να σπάσει την κατάληψη με το δικό του αντισυμβατικό τρόπο.

Έτσι σε μια επίδειξη ισχύος, που δεν αρμόζει σε θεσμικό άτομο που σέβεται τους νόμους, «διατάσσει» τους υποτελείς του (ο υποτελής είναι πρόσωπο που θεωρείται ότι έχει αμοιβαία υποχρέωση σε έναν άρχοντα ή μονάρχη, στο πλαίσιο του φεουδαρχικού συστήματος της μεσαιωνικής Ευρώπης) να εφορμήσουν χαράματα για να σπάσουν την κατάληψη, ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών. Διαπράττει δηλαδή ο ίδιος μεγαλύτερη παρανομία απ’ αυτήν των μαθητών.

Με την ενέργειά του αυτή, ο κος Μπουρνούς φέρνει απέναντί του όχι μόνο τη μαθητιούσα νεολαία, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Συνεχίζει δε αρνούμενος να δεχτεί να συνομιλήσει με τους μαθητές, τους οποίους θεωρεί λανθασμένα άβουλους ή υποκινούμενους. Επιτίθεται επίσης με ανάρμοστο τρόπο μέσω των κοινωνικών δικτύων εναντίον καθηγητή τους, και σπρώχνει την υπόθεση στα άκρα.

Υπόθεση… καλοριφέρ

Αυτές οι ανεξέλεγκτες ενέργειες Μπουρνούς, συμβάλλουν στην παράταση της κατάληψης και την οργή όλων στο κόκκινο. Κι εδώ ο δήμαρχος αφήνοντας τελείως στην πάντα το θεσμικό του ρόλο, κάνει ένα ακόμα ολέθριο λάθος. Αναρτά στο προφίλ του ένα πεταμένο καλοριφέρ ως βανδαλισμό του σχολείου απ’ τους μαθητές, το οποίο όμως δεν είναι συμβατό με τα καλοριφέρ που υπάρχουν στο ΓΕΛ.

Οι εικόνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές

Εικόνα τρολ του IRafina- Dimotis Η Ραφήνα-Δημότης για το επίμαχο καλοριφέρ

Εικόνες των παμπάλαιων καλοριφέρ που υπάρχουν στο ΓΕΛ, σε όχι και τόσο καλή κατάσταση, αποκαλύπτουν σε όλο του το μεγαλείο το τεράστιο ατόπημα του κου Μπουρνούς

Το ΓΕΛ θα παραδοθεί λαμπίκο μετά την κατάληψη

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες στο υπό κατάληψή ΓΕΛ κάνουν φασίνα, ώστε να παραδώσουν λαμπίκο το σχολείο τους μετά τη λήξη της κατάληψης. Αποδεικνύουν έτσι στην πράξη τα ψέματα περί βανδαλισμών!

Θεωρούμε ότι τα τζάμια ποτέ δεν θα υπάρξουν πιο καθαρά                 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα