21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΙΑ ΤΑΦΡΟΣ ΕΣΤΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΜΙΑ ΤΑΦΡΟΣ ΕΣΤΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Μετά από παρότρυνση περιοίκων της Διώνης επισκεφτήκαμε το οικοδομικό τετράγωνο 68 πλησίον της οδού Κιλκίς, ένα κοινόχρηστο χώρο 25 στρεμμάτων που προοριζόταν για κατασκευή Πνευματικού Κέντρου. Επί θητείας Αδαμόπουλου ως κοινοτάρχη έγινε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού 10 στρεμμάτων με σκοπό την κατασκευή δημοτικού σχολείου. Όμως η προσπάθεια δεν συνεχίστηκε επί θητείας Χριστόπουλου ως δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κι έκτοτε η εν λόγω εγκαταλελειμμένη στην τύχη της έκταση έχει αποκτήσει μια μόνιμη πληγή που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των περιοίκων.

Πρόκειται για μια τυφλή τάφρο όπου συγκεντρώνονται τα νερά ενός μικρού ρέματος απ’ τα πολλά που υπάρχουν στην ορεινή αυτή περιοχή του Πικερμίου. Μέσα σ’ αυτό το χάσμα τα στάσιμα νερά αποτελούν τον πλέον κατάλληλο τόπο αναπαραγωγής κουνουπιών που αποτελούν μάστιγα στην κυριολεξία για τους κατοίκους που συνορεύουν μ’ αυτό.

Το εν λόγω ρεματάκι θα μπορούσε, αν κάποιος ενδιαφερόταν για την ύπαρξή του – πιθανά πολλοί, συμπεριλαμβανόμενης της δημοτικής αρχής, ούτε καν γνωρίζουν  που βρίσκεται – να εξυγιανθεί αν του δινόταν διέξοδος προς το υφιστάμενο Ρέμα, κάτι εφικτό αν μια δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται σοβαρά για θέματα ουσίας κι όχι βιτρίνας, αποφάσιζε να δώσει λύση.

Με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστούμε καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε και να τραβήξουμε φωτογραφίες ώστε ως αναγνώστες να έχετε μια πλήρη εικόνα του επίμαχου σημείου.

Ιδού το χάσμα στα σπλάχνα του οποίου υπάρχει η εστία των κουνουπιών

Πίσω απ’ αυτό το ωραίο τοπίο κρύβεται ο απόλυτος κίνδυνος! Το χάσμα και το έλος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα