23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΝέος Βουτζάς: Καταρρέουν τα σπίτια των κατοίκων

Νέος Βουτζάς: Καταρρέουν τα σπίτια των κατοίκων

Η Γη συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από τα σπίτια στον Νέο Βουτζά με αποτέλεσμα αυτά να καταρρέουν.

Απογοητευτική είναι η εικόνα από το Νέο Βουτζά, με την γη να υποχωρεί,«καταπίνοντας» τα σπίτια της περιοχής.Μάλιστα, το MEGA βρέθηκε στο Νέο Βουτζά και συγκεκριμένα στην οδό Καρυωτάκη. Το σπίτι της κας Μαρίας Μπαλλή έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά, ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα.

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια. Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος», δήλωσε.

«Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο»

Το σπίτι της κατασκευάστηκε το 1990 και όπως είπε η ίδια, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα. «Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι».

Σύμφωνα με την κα Μαρία, εδώ και δύο χρόνια παλεύει για να βρει μία λύση και να σώσει το σπίτι της. Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει κίτρινο το σπίτι, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά», ήταν η κραυγή αγωνίας της.

Δείτε το βίντεο

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα