21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Για το Δήμο Σαρωνικού, η φροντίδα και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα. Ο Δήμος Σαρωνικού, εφαρμόζοντας με συνέπεια την ισχύουσα νομοθεσία, εφαρμόζει από το 2014 πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο παρέχει υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού και νοσηλείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού παρέλαβε το βραβείο μαζί με την κ. Αικατερίνη Παπασταμέλου-Γκούμα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για την Προαγωγή της Προστασία του Περιβάλλοντος και της Φιλοζωικής Μέριμνας.

«Ευχαριστούμε θερμά, για την τιμητική αυτή βράβευση. Η σωστή μεταχείριση των ζώων δεν αποτελεί απλά συμμόρφωση με το γράμμα του νόμου. Είναι δείγμα ανθρωπιάς, παιδείας και πολιτισμού. Στο Δήμο μας έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας σε αυτό το ζήτημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξάνουμε σταθερά το ποσό που διαθέτουμε, από ίδιους πόρους, για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Είναι ενδεικτικό ότι ξεκινήσαμε από 4.000 ευρώ και φθάσαμε να διαθέτουμε 30.000 ευρώ το 2018 και 40.000 ευρώ το 2019. Όλοι μαζί, φορείς και πολίτες μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε στα αδέσποτα τη φροντίδα που αξίζουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γ. Σωφρόνης, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες και ποτίστρες ζώων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού, ενώ στις ηλεκτρονικές πινακίδες του Δήμου αναγράφονται μηνύματα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν 110 στειρώσεις, 23 χειρουργεία και 22 υιοθεσίες ενώ τηρείται αρχείο περίπου 180 δεσποζόμενων ζώων με μικροτσίπ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα