21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρο των πυλών η κακοκαιρία «Alexis» με καταιγίδες και χιόνια – Η...

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Alexis» με καταιγίδες και χιόνια – Η Κυριακή η πιο κρύα μέρα

Για νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Alexis» που έρχεται από την Ιταλία και θα «χτυπήσει» από το βράδυ του Σαββάτου τη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις έκανε λόγο στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο «Alexis» αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ «το επόμενο καιρικό σύστημα θα περάσει σχεδόν από όλες τις περιοχές το Σάββατο δίνοντας και βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά, αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου. Στην αρχή θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, όταν θα περάσει, θα ακολουθήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του φθινοπώρου, θα είναι όμως μια εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί». Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα